Kaamos on ohi, – ja aika palata

Here comes the Sun!

Kaamos on ohi. Saariselällä aurinko nousi tänään ensimmäistä kertaa reiluun kuukauteen. Emme jääneet odottelemaan ensi säteistä Kaunispään huipulle tai muuallekaan mökkimaisemiin, vaan lähdimme valoa vastaan, valoa kohti. Aamuyhdeksältä hyvästelimme nuorenparin joka jäi etätöihin ja -opiskeluihin, hiihtämään ja juoksemaan sekä tietysti nauttimaan Hangasojan verkkaisesta elämänmenosta.

Sinnekin kyllä jo myöhään eilen illalla kantautui maailmalta uutisia, joita oli vaikea uskoa todeksi (USAn vaalimellakat) ja jotka taas lisäävät huolta omassa maailmassakin (Oulussa koronaa kolmessa palvelutalossa). Näistä huolimatta kunnon unet ja aamulla toimeksi jotta pääsimme kotimatkalle.

Me näimme tänään auringon – ensimmäisen kerran tänä vuonna!

Yläpostojoella se oli vasta aavistus taivaanrannassa, mutta Napapiirille tullessa jo vilahti melkein kokonaisena näkyvillä.

Matka taittui joutuin, kehuisinko taas Kemi – Oulu -väliä? Voisinpa vaikka: on se niin hyvä nyt. 🙂 Hyvissä ajoin oltiin kotona ja poikkeuksellisen pitkän (10 vrk) poissaolon jälkeen paluu ruotuun. Ja paluu myös vähän toimeliaampaan, säännöllisempään elämänmenoon kuin on tänä vuonna vielä on ollut. Mutta nyt unirytmi ja ruokarytmi (ja -määrä) taas entisiin uomiin. Onneksi Oulussakin on mukavan talvista. Päivä kerrallaan, kiirehtimättä, tässä hetkessä … vuosi on jo hyvällä alulla.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.