Rajapinnoissa

  • Pähkinäsaaren rauha, Täyssinän rauha, Stolbovan rauha, Uudenkaupungin rauha, Turun rauha, Haminan rauha, Tarton rauha … Rauhat ja rajat.
  • Satavuotinen sota, kolmekymmenvuotinen sota, hattujen sota, Yhdysvaltain vapaussota, Korean sota …
  • Augsburgin uskonrauha,  investituurariita, Westfalenin rauha, Wienin tanssiva kongressi, Münchenin sopimus, Molotov–Ribbentrop-sopimus …

— En laskenut lampaita, en tehnyt mitään hengitysharjoituksia, mutten myöskään nukkunut. Mietin Suomen historiaa, maailmanhistoriaa. Mennyttä ja tulevaa… Mistä ihmeestä noiden listojen miettiminen tuli mieleen? Ja niitä oli monta lisää. Niin monta, että aamuneljän kellonlyöntien jälkeen en enää miettinyt mitään, en kuullut mitään. Historiasta on moneksi – melatoniinin korvaajaksikin.

Aamutoimien ja (äidin) pankkiasioiden jälkeen liikkeelle. Kyllä oli jo aika vilpoista, – pakkasaamussa olivat pipo, untuvatakki, kaulahuivi, etc. jo hyvinkin tarpeen, vaikka aika tyventä oli tänäänkin.

Mukana ei ollut kuin puhelimen kamera, mutta efektien avulla jokimaiseman kuvasta tuli vähän maalauksellinen. 😉

Mutkan kautta Caritakseen, jossa pitkästä aikaa vierähtikin pitkä tovi. Aamulla oli tullut Veripalvelusta kutsutekstari, joten varasinpa saman tien ajan, ja kotimatkalla kävin siellä. Sielläkin meni hyvin. Kaupunkikierros päättyi Aasia Markettiin, – olen huomiseksi luvannut kokkailla Chinese Food kun tyttären lisäksi toinenkin Oulussa etätöissä ja -opinnoissa oleva hakaniemeläinen on luvannut tulla kanssamme syömään.

Tänään meillä oli pakastimen kätköistä löytyneen palsternakkakeiton lisäksi toissapäiväisen suppispiirakan puolikas. Kotiin kuljetuksella sain sunnuntai-iltana pari pussia suppilovahveroita ja maanantaina leivoin niistä piirakan, joka silloin lämpimänä runsaan salaatin kanssa oli oikein hyvää, kuin myös tänään kylmänä lämpimän sopan kaverina. Enpä ollut ennen tehnyt, – hyvä ohje löytyi Valion sivuilta. Varmaankin reseptissä käytetty Gouda-juusto oli rapean pohjan ja lempeän vähän pähkinäisen maun takana. Ehkä voisi sopia kanttarelleillekin?

 

 

__________________________

 

EDIT 16.10.2020 klo 8.20. Ks. kommentti alla

2 kommenttia artikkeliin ”Rajapinnoissa”

  1. Hieno kuva. Kännyköillähän saa (ainakin hyvässä valossa) nykyisellään kelpo kuvia, kunhan ei tarvitse seinän kokoon suurentaa.

    Vastaa
  2. Kyllä kännyköillä saa hyviä kuvia. Ja yllättävän pimeässäkin ihan ilman jalustaa, mutta kohinaa kyllä on, eikä suurentaminen edes isolle näytölle, saatikka seinäkokoiseksi, tee kuvalle hyvää. Ja kyllä kännykkäotoksillekin käsittely tekee hyvää. Liitäntäpä postaukseen esimerkiksi kuvan suoraan puhelimesta, ihan ilman mitään muokkauksia.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.