Tällä erää ”Viimeinen ehtoollinen”

Tänä kesänä ei ole kalaaseja meillä, ei rotissöörien kapitulia, ei viinikerhon rapukestejä, ei Syödään yhdessä -tapahtumaa, – aiempien kesien Isot Juhlat ovat nyt menneitä, eikä tälle kesälle sellaisia ole. Osin oman päätöksen vuoksi, osin koronan vuoksi ruokajuhlat ovat pois kesän ruoka- ja juhlakalenterista. (Ruoka)ystävien ja kylän miesten ja naisten tapaamisia ei ole, ei ainakaan mitään joukkotapahtumia. Paitsi että huomenna on Oulun rotissöörien kymmenes piknik! On niin mukava kun on.

Tällä kertaa teema ei ole mikään kansallinen keittiö, eikä teemana myöskään ole kesä-, mökki- tai lempiruoka, vaan toiveena, aikeena ja tarkoituksena on, että jokainen tuo ruoan (alku-, pää- tai jälkiruoan), joka on vaaleanpunainen. Mitäs sinulle tulee ekana mieleen? – Luulenpa että useimmille ensimmäisenä lappa/vispipuuro, berliininmunkit tai joku katkarapuruoka, ainakin minulla tuli, ja olin vähän skeptinen, mitenkä käy menumme. Pelkkiä pinkkejä jälkkäreitä pöydät notkollaan? – Mutta ehei. Vain minä ja yksi toinen koko 40 hengen porukasta olemme lupautuneet tuomaan jälkkäriä. Muilla on mitä jännittävimmältä kuulostavia herkkuja. Kerron huomenna kuvien kera lisää.

Joka tapauksessa minä olen tehnyt tänään 40 annosta vadelmapossetia. Meillä oli sitä tänään jälkkärinäkin. Oli kolmen hengen ”viimeinen ehtoollinen” kuten Tyär yhteistä sapuskaamme nimitti. Esikoinen kun on huomenna kahden viikon kotikotoilun ja etäetätyöskentelyn jälkeen lähdössä takaisin kotiinsa: Helsingin Hakaniemi ja Aalto yliopisto kutsuvat.

Pariviikkoinen on kulunut nopeasti, ja meilläkin on ollut elämää ja ruokaseuraa enemmän kuin koko alkuvuonna. Tyär sai (tietysti) toivoa, mitä tänään olisi menussa, ja niinpä sitten tattirisottoa, mozzarella-salaattia ja liha-kasvisvartaita hiiligrillistä. Vaihteeksi lihaa. On näiden ”juhlaviikkojen” aikana syöty enemmän punaista lihaa kuin aikoihin. Sekä kotona, että ravintolassa.

Vartaissa herkkusieniä, paprikaa ja esikeitettyjä salottisipuleita, sekä black angus -lihaa, jonka itse marinoin. Lisäksi oli vielä maissia. Ja sitten Pehtoorin hiiligrilliin! Onhan se eri kuin kaasulla …

Huomenna vielä ”Suuri Ruoka Päivä”.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.