Kirjoja, kukkia, kortteja – ja risottoa

Sateen uhkasta huolimatta lähdin kuin lähdinkin kulkemaan sykkelilläni, – hautausmaalla, yhdessä valokuvanäyttelyssä, sitten 15 km kohti Kajaania, ja 15 km takaisin – ihan vaan aikaa taappaakseni ja saadakseni vihdoin Leikolan kirjan loppuun. Vähän työvoitolta se tuntuu, mutta palannen sen arvostelun kanssa vielä lähipäivinä asiaan.

Vielä Ainolan puistoon tarkistamaan joko ruusutarhassa olisi kukinnan aika? Ja kyllä, enemmän kuin puolet ruusulajikkeista ovat jo kukoistavia, kukassa, loisteliainakin.

Vaikka leikkoruusuina tykkään eniten syvänpunaisista ruusuista, niin penkissä tämä Aspirin rose viehättää minua. Sen pastillisen vaaleanpunaiset ja melkein valkoiset kukat ovat jotenkin levollisia, rentoja.

Ja sitten jo Tähtitornin kahvila aukesikin, ihan yhtäaikaa sateen alun kanssa. Joka tapauksessa korttinippuja sinne sain viedä. Mukavahan se!

Tattirisottopäivä.

Kuvassa valkoviini on Allumea – orgaaninen viini Sisiliasta. Se on sataprosenttinen chardonnay, kepeä, tammittamaton, kympin kesäviini, jossa lisäplussana kaunis etiketti. Ei jätä lähtemätöntä vaikutusta, mutta sen verran hyvä, että ostin sitä nyt toisen kerran. Sitä tarvittiin risottoon pari desiä. Sen sijaan kuvassa näkyvä toinen tuote, Soocin ”hämmentävän hyvä” paahdettu kanaliemi, kului isoon risottoannokseen kokonaan. Noita Soocin (ja Puljongin) liemiä ja kastikkeita kyllä tykkään käyttää silloin kun haluan tehdä astetta parempaa, eikä tarvitse itse keitellä liemiä.

Risottoon vielä vähän voita ja oliiviöljyä, arborioriisiä, suolaa ja tatteja, ja meidän pääruoka oli siinä. Huomisellekin jäi lisukkeeksi. Oli hyvää.

Tattikausi on etuajassa, ja niitä on ainakin minun facebook-feedissäni näkynyt ihan hirmuisia määriä. Metsässä en ole niitä nähnyt; enpä tietenkään kun en ole metsässä käynytkään. On tunnustettava, että nämä ovat lähimarketin hevi-tiskistä!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.