Otsikon nähtyäsi aattelit, että taas tulee viinisuosituksia?

Mutta nyt ei olekaan kysymys niistä. Olen hieman epämukavuusalueellani, tai ainakin alueella, josta en paljon kirjoittele, mutta nyt on kertynyt niin monta hyväksi havaittua juttua, että on ihan pakko jakaa! 😉

Kysymys on ihon ja kehon hyvinvoinnista. Siitä, kuinka kaltaiseni atoopikko, allerginen ja talvisin ”repeilevä” on löytänyt apuja ihon kuivumiseen. Myös muutamia muita mainioita hyvinvointia edesauttavia tuotteita mukana.

Ensimmäisenä paras jalkarasva ikinä. Sinisessä, apteekista saatavassa tuubissa on ruotsalaisten kehittämää pehmeää ja pehmentävää, miedosti tuoksuvaa voidetta CCS. Viime kesästä lähtien on ollut käytössä, enkä aio ihan heti luopua. Joku toinen saa olla merkillisen erikoinen, jos on tätä parempi.

Keskellä kuvassa keinoblondaukseen hyvä hoitoaine Evo Fabuloso). Sitä on kampaajilla, joskus kemppareissa, mutta minä tilasin kesällä netistä kerralla  kolme tuubia. Kerran viikossa käytän, mikä saa muutamat vaaleanharmaiksi värjätyt raidat pitämään värinsä ja omat harmaat ”kirkastumaan”. Ja tosiaankin on siis samalla hoitoaine, joka ei lässäytä tukkaa.

Nivelgeelistä taisin mainita jo kesällä, jolloin monen tunnin pyöräilyreissut tekivät olkaniveliin uudentalaista kipuilua. Geeli ei ole selliasta kuin ICePowerit yms., jotka relaksoivat lihaskipua, vaan tämä auttaa niveliin. Ostin anopillekin tuollaisen pumppupullon (apteekkitavaraa, 23 €) ja hänkin on saanut edes vähän apua särkyihinsä.

Maybellinen punainen purkki on tyttäreltä saatu: siinä on kynsilakanpoistoainetta. Vaikka nykyisin en enää, kuten vielä töissä kulkiessani tein, juurikaan lakkaa kynsiäni mutta joskus kuitenkin ja silloin tarvin myös poistoainetta. Ja tämä on kätevä: upottamalla sormen purkkiin on lakka kerralla veks! Punaisia kesävarpaankynsiä tällä ei kyllä putsailla! 😀

Ja sitten tuo jumalattoman ruma, vihreä reilun kympin maksava Working Hands. Näin siitä mainoksen mökillä ollessa ja juuri siellähän, varsinkin talvipakkasilla, minun käteni ovat kamalassa kunnossa, pienillä tai vähän isommillakin haavoilla, iho repeytyy kynnen vierestä, rystyset ovat karheat, sormenpäissä pieniä haavoja jne. Ja olen kyllä kokeillut varmaan kaikki käsikaupan (Carpalan on paras) voiteet ja monta eri reseptisalvaa ja -voidetta on vuosien varrella ollut, mutta tulokset ovat olleet lähinnä olemattomat tai parhaimmillaankin vain ”melkoisesti helpottavia”. Mutta nyt tämä ihmetuote on reilun viikon koekäytön jälkeen ilmennyt kerrassaan oivalliseksi. Ei ole yhtäkään haavaa käsissä, vaikka viime viikko mökkielämää kovissa pakkasissa. Tätä saa apteekista, Saariselällä Kuukkeli K-kaupasta, Tokmannilla kuulemma on kans.

Pieni peltinen Elizabeth Ardenin 8 -purkki on vanha tuttu. Huulivoide vailla vertaa. Noita on ollut joskus ”maissakin” (Stockalla ja Sokkarilla olen nähnyt) mutta varmimmin niitä on lentokenttien tax free -myymälöissä, usein kassan vieressä olevissa pienissä hyllyissä. Maksoi Rooman kentällä 12 €, ja riittää vuodeksi. Yritän pitää myös tyttären ja Miniän sekä Apsunkin! näissä. Tuon aina tuliaisina reissuista.

Ja sitten loppukevennys näin ”asiapitoisen” postauksen loppuun. Apsu oli tänään lueskellut eläinkirjaa ja luetellut ääneen kirjaimia:    ”A, A, S, I = I S I” . 😀 

 

8 Comments

  1. Elizabeth Ardenin kahdeksan tunnin voide on kyllä yksi voiteiden ikoni. Olen oppinut tuntemaan sen 1960-luvulta alkaen, kun olin koulutyttönä kemikaalikaupassa pikkuapulaisena. Se auttaa kaikkiin mahdollisiin vaivoihin (huom! ei ole kuitenkaan minkään lääkkeen korvaaja ). Innostuin ihan googlaamaan ja sehän on kehitetty jo 1930-luvulla.

    1. Kyllä, tuo 8 hour -sarja on klassikko ja ikoni ja ties mitä. Minulla oli yhden (Tornion) talven aikana tuosta sarjasta käsivoide, joka oli alkuun hyvä, mutta sitten senkin hyvää tekevä vaikutus hiipui. Mutta huuolivoide pelittää edelleen.

  2. Pitääpäs kokeilla. Kunnon atoopikkona on kaikenlaista rasvaa tultu kokeiltua, auttavat hetkeksi ja sitten menettävät tehonsa. Uutta taas kehiin. Iän myötä talvet tuntuvat vain pahentuvan. Vesijuoksukin piti pistää tauolle, aloin muuttua ihan suomuiseksi, uima-altaiden aineet eivät sovi.

    1. Tuo on tuttua: auttavat hetken, tai vaikka vähän kauemminkin, mutta sitten keho ei enää niistä piittaa.

      Siispä – kuten sanoit – uutta kehiin! 😉

  3. Tuo kynsilakanpoistoaine alkoi todella kiinnostaa! Tämähän oli mainio vinkkipostaus, ”Reijan kosmetiikkanurkkaus”. Yllätit 🙂

    1. Onpas hienoa että vielä osaan yllättää! 😀 Pitää miettiä muitakin uusia aluevaltauksia, kosmetiikkanurkkaus ei ehkä ihan helposti rakennu. Mutta joo, kokeilehan tuo lakanpoistogeeli. Meillä ainakin toimii.

  4. Voiteita on hyvä vaihdella muutaman kuukauden, puolen vuoden välein. Iho väsyy pitkään käytettyyn voiteeseen, jolloin sen teho heikkenee tai loppuu. Näin voi toimia vuoron perään parin kolmen voiteen kanssa. Tästäkin syystä atoopikoille määrätään tavallisesti useampi erilainen perusvoide.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.