Ennen kuin taivas verhoitui pilveen ehdin ulkoilla – hyvää tekevää liikkumista pari tuntia kun kävin mutkan Oulunsalossa. Yhden sortin kauppa-asian toimitus ”ikäihmisille” (ja todellakin lainausmerkit tarpeen). Ja minulla pyörälenkille joku määränpää: se on aina hyväksi.

Lentokentäntien varren talon koivukuja oli tänään(kin) kuvauksellinen. Raikas sini-valkoinen taivas toi ja loi uskoa parempaan…

Tänään meillä uutta ruokaa. Torin lihamestarilta tilasin ja hain dry aged -hampurilaispihvejä. Tai siis kaikki hampurilaisten perusaineet (sämpylät, pihvit, juustot). Itse tein kastikkeen (majoneesia, creme fraichea, makeaa chilikastiketta, valkosipulin kynsi, sinappia, ketsuppia, vähän suolaa, tilkka sitruunamehua) ja siivutin pihvitomaatin. Paholaisen hillo sopi oheen myös (Puljongin valmistuotetta on Lihamestarilla myynnissä. Siellä on myös ihania italialaisia pastoja, kastikkeita etc. Lämpimästi suosittelen, vaikka ei kaupallista yhteistyötä olekaan. 🙂 )  Pehtoori & poika grillasivat (lihamestarilta saa ohjeen) ja olihan hyvää! Yksimielisesti päätimme, että tämä tilaus tehdään toistekin.

Ja sokerina pohjalla. Tämän päivän jälkkäri. Sitruunapossetin kaikki jo tietävät, mutta entäs vadelmaposset! Jos meillä olisi vielä kalaaseja, tämä olisi ensi kesän kalaasien jälkkäri. Ja tämä tulee varmastikin olemaan pienemmälle porukalle vielä monta kertaa tarjolla. Helppoa, hyvää, raikasta.

Tein näin vappua juhlistaakseni kristallilaseihin, ja yhden annoksen dogi-bagiin, noin sen voi ottaa mukaan piknikille? Ja vink-vink, niin helppoa, että ensi viikonlopun äitienpäivänä isät voivat lasten kanssa tehdä tällaista, kun ei ole mahdollista mennä ravintoloihin nauttimaan äitienpäivälounasta.

Ja sama vähän vähemmän juhlallisesti tarjottavana.

Ohje on Hesarista

Vadelmaposset

4–6 annosta

150 g kotimaisia pakastevadelmia
2 rkl proseccoa
1 dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria

 Anna vadelmien sulaa. Laita ne tehosekoittimeen proseccon ja sitruunamehun kanssa. Aja tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi kulhoon.
 Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Lämmitä seos kiehumispisteeseen. Anna kiehua 2 minuuttia sekoitellen.
 Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon vadelmaseos. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria, jos vadelmat ovat kovin kirpeitä. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
 Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon, kuivattujen vadelmamurujen ja keksien kanssa.

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading