Kuvia ja niiden tulkintoja

Yksi Oulussa asumisen hyvä puoli on se, että täällä on neljä vuodenaikaa. Lapissa niitä on oikeastaan kahdeksan, joista syyskesä on minulle nykyisin mieluisin. Oulun vuodenajoista pidän kaikista: kesästä ja syksystä ehkä eniten, mutta kevät ja myös talvi ovat mieleeni. NYT ei ole talvea. On ihan kuin olisi Helsingissä talvella. Surkea keli, vesitihkua ja taivas harmaa ja matalalla.

Ei siis ihme, että hain kaupasta kassillisen sitruksia, pystytin studion ja ryhdyin kuvailemaan niitä. Keltaisten, vihreiden ja oranssien sitruunoiden, greippien, appelsiinien, limejen ja kumkvattien kanssa vetäydyin pois ikkunoidenkin äärestä.

Italialaisia sitruunoita oli lehtineen ja oksanpätkineen myynnissä.

Terveisiä Sorrentosta. 

En ole koskaan käynyt Sorrentossa, enkä Caprilla. Tuolle kuvalle tuo nimi vain loksahti. Mutta nyt ajatus Sorrentoon lähtemisestä tuntuisi kyllä hyvältä. Vaikka ei mitään matkaa ole tiedossa, – sentään nojatuolimatka alkaa huomenna yhdeksältä: Ella Kannisen uuden sarjan eka jakso ”Adrianmereltä Valpolicellaan”. Se, että katselen telkkaria hyvin vähän, on jo kummallista, mutta että katson sitä mielelläni myös hyvin ”vanhanaikaisesti”: jakso kerrallaan tiettynä päivänä viikkottain, on kai vielä kummallisempaa.

Tuossa sitruunakuvassa on vähän samaa keltaista kuin toissapäiväisessa valopallokuvassa. Melko mainiota, kuinka paljon sen ”tulkinta” hajaantui.

Neljä ohi esivastausten ohi tullutta olivat kuutamo, IKEA, tennispallon liike ja kuunpimennys ja sitten sain vielä sähköpostiinkin yhden vastauksen: ”Puolitoista palloa: Marimekon valtaus Ruotsin markkinoille marraskuussa. Alempi kuva: Kuun kierto ennen kuunpimennystä, ennen kuun häviämistä.”  Kuu sai siis oikeastaan kolme ääntä, ja saiko ruotsalaisuuskin ( IKEA ja Ruotsin markkinat … 😉 )

        

”Abstrakti aihe” nähtiin näin monin eri tavoin. Aika metkaa.

Kuvankäsittelykokeiluja tein eilenkin. Aamulla otettu kuva muokkautui illalla tällaiseksi.  Mitäs mieltä tästä? – Rotuaarin pallo autiona loppiaisaamuna.

 

8 kommenttia artikkeliin ”Kuvia ja niiden tulkintoja”

 1. Mv (ei siis tarkoita mitä vit . . ) kuvaajana voisin pitää kuvastasi jopa enemmän graafisena (jota se tosin on nytkin) harmaasävyisenä.

  Vastaa
  • No nyt harmaasävynäkin. Onkos parempi?

   Tuo ylempi viitteellisesti värillinen sopisi hyvin värityskirjakuvaksi, eikö?

   Vastaa
   • Ainakin minun silmääni:) Valokuva on aina valokuva, eihän siitä ehtaa piirrosta saa, mutta joskus olen tehnyt noistä piirrosmaisia (= ei niin yksityiskohtaisia). Värityskirjaan, miksei.

    Vastaa
 2. Jep! Vaikkapa tuo piazza San Giminganossa, jossa vietimme lomaviikon lokakuussa 2000-luvun alussa 🙂

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.