Perjantai-iltana

Joskus on mahdottoman mukava tuntea ansainneensa perjantai-illan, tykästyä sen leppoisuuteen ja mieluisiin makuihin, hyvään seuraan. Jalkapalloa en katsele, kun siitä mitään en ymmärrä, ei kiinnosta, – toki iloinen olen, kun Suomi näyttää voittavan.

Tänään ilta tuntuu ansaitulta. Jos toissapäivänä perhepäivällisen tuunaaminen sekä eilinen verho-operaatio ja liikunta (kävely sateessa liukkailla kaduilla) sujuivat tahmaisesti tai jotensakin ’toiskeloposesti’, niin tänään oli parempi päivä. Sekä sapuska, liikunta ja verhot sujuivat ilman tupulointia. Ja niiden lisäksi paljon muutakin. Eeviksen huomisille synttäreille lohipiirakka valmistui ihan ”ohimennen”.

Ja aamulla kävin ruoka- ja lahjaostoksilla (tuliaisia myös huomiseen iltakylään), tarpeeksi aikaisin, ettei mitään joulunavajaistunnelmaa ollut vielä houkuttelemassa väkeä kauppoihin. Jossain välähti taas ajatus: tämä elämäntilanne on aikas mukava.

Ainoa kaihertava asia tänään on ollut postin lakko: kalenteritilauksesta olen huolissani. Pienemmät kalenterit ovat jo tulleet, isot eivät. Ja sitten minulla on – vihdoin – ISO postikorttitilaus tulossa. Ja sisarelle tuparilahja (äidin puolesta). Elämässäni ”ratkaisevat” lakot ovat olleet yleensä juuri ennen viikkoa 43 (syyslomaviikko) tai keväisin (ette tiedäkään, kuinka paljon AKT on elämääni vaikuttanut!) mutta että nyt pienen-pienen valokuvausyrityksen kanssa joudun taas force major -seikkojen kanssa tuskailemaan tai ainakin olemaan vähän huolissani.

Toisaalta: pieniä on murheet.

6 kommenttia artikkeliin ”Perjantai-iltana”

 1. Minäkin murehdin vähän tuota lakkoa. Olen muutaman viikon päästä lähdössä opiskelijoiden kanssa Wieniin, ja meidän jo maksetut ratikka-bussi-metrokorttimme ovat tulossa postissa. Opiskelijoiden puolesta harmittaa, jos he joutuvat maksamaan tuplahinnan. Mutta tosiaan, melko pieni murhe kuitenkin.

  Vastaa
  • NÄinhän se tahtoo olla, kun ei ole isompia murheita, niin teemme omassa mielessämme pienistä isoja: ”sitä kuuluisaa mielipahaa” kuten meidän perheen yksi hassu ilmaus näille jutuille on.

   Mutta jos tässä pätisi yksi reissuihin liittyvä lainalaisuus: ”joku asia menee kuitenkin mieleen, joten olkoon sitten tämä”. Asia on siis hoideltu alta pois, joten reissusta tulee varmasti hyvä. 😉

   Vastaa
 2. Kannattaisi joka lähetyksessä käyttää Matkahuoltoa,mieluummin kuin Postia.On halvemmat hinnat ja toimivampi systeemi.Ainoa,että nyt taitaa AKT lopettaa myös ne kuljetukset tukitoimina.Tämä on NIIN väärin,oispa joku kekkonen,joka puuttuis tähän…

  Vastaa
  • Vähän tuntuu että tämä lakko edistää postin lakkauttamista kokonaan. Lieneekö meillä kymmenen vuoden päästä enää postilaitosta jonka johtajilla on käsittämättömät palkat ja työntekijät tekevät muuta kuin ydinosaaminen tai tarkoitus on (nurmenleikkuu etc.). 🙂

   Vastaa
 3. Lasissa on kylmää glögiä drinksuksi tehtynä. Blossan vuosikerta glögiä, kuohuviiniä ja kuplavettä aika lailla tasan kaikkia (=1/3 osa jokaista) , ja sitten jäitä.Parempaa näin kuin lämpimänä, vaikka kuva toki on aika lämmin. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.