Toukokuinen lumi

Kaupungin web cam teatterin katolta kohti Kauppatoria tänään (TOUKOKUUN 3. päivän iltana!!) näytti tältä.

En siis sittenkään pyöräillyt tänään Haukiputaalle tai Muhokselle – kuten olin toivonut tekeväni ja viikon to-do-listaan merkinnyt. Mutta kyllä sinne vielä ehdin.

Nyt ei enää sada kuin vähän, ja sade on lähempänä vettä kuin lunta. Jota kuitenkin on tullut melkein 10 senttiä tänään. Joskus meidän piazzalla on vietetty Vappua ja sen jälkeistä viikonloppua ulkona, runsaan vierasjoukon istuksiessa pihalla kesävermeissään, nauttien lämmöstä ja auringosta. Ja toki ruoasta ja juomastakin.

Ihan yliarvostettua moinen kevään hehkuttelu.

Meillä mitään ilmaston lämpenemistä ole. Ihan mennään niinkuin ainakin 1860-luvun katovuosina… Mikään ole muuttunut,… Paitsi tietysti on.

Ja lopultakaan en antanut moisen takatalven kovin paljoa häiritä perjantaitani. Ne pätkät kun oli autolla ajeltava, tein sen kesärenkailla varsin hissuksiin, nautin aamuvarhaisella kaupassa käynnin rauhasta, ja siitä, ettei sittenkään tarvinnut tehdä tänään kovin kummoisia.

JA tsädää! Minun vanha läppärini pelittää. Annoin periksi, ja Data Groupissa saivat kaiken toimimaan, tosin pientä korvausta vastaan, mutta minun ei tarvitse edes harkita uuden läppärin hankkimista, mikä teille blogini reissuraporttien seuraajillekin on iloinen asia. Kahden viikon päästä saatte (toivottovasti) kuulumiset vähemmän lumisista maisemista.

Nyt toivon kovasti, että huomenna ei ainakaan sada mitään, sillä minulla on kuvauskeikka – osin ulkona. Huomiseen….

2 kommenttia artikkeliin ”Toukokuinen lumi”

 1. Voihan Oulu…ei olis todellakaan kannattanu lähteä tänne ”etelän lomille”!Ennen Torniota jo älytön pyry ja tuuli meinasi viedä meidän ison maasturinkin mukanaan.Toivottavasti tämä ”ilmastonmuutos” normalisoituu ja palataan arkeen…
  Lähtiessä oli Levin korkeudella 2 astetta pakkasta ja ihan hemmetin kova tuuli ja ei yhtään sadetta,kuivat,lumettomat tiet ajella ja aurinko nousi.
  Nyt on jääkiekon loppuottelu(?) Raksilassa seuraavaksi-alta pois ja toivottavasti kesäkelissä.Kärpille peukkuja!

  Vastaa
  • On teillä kyllä ollut paha keli ajella.. Mutta nythän Oulussa on mitä kaunein kevättalven päivä. Aurinkoa ja kimmeltäviä hankia. ;D

   Ja kyllä, Kärpille peukkuja.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.