Mökillä pirttipäivä

Pääsiäispuu. Aika vekkuli, eikö?

Tänään sisällä melkein koko päivän, – eihän se kyllä niin pitänyt mennä. Ei vaikka aamupäivän tuuli ja pyrytti ihan hurjasti. Iltapäivällä olisi ollut jo parempi keli, saatikka nyt (klo 18.30): paistaa kevättalven kaunis, kirkas aurinko.

Mutta olenpahan ottanut paljon pääsiäiskuvia, ruokakuvia ja tilattuja tuotekuviakin. Kuvaillut sisällä vaikka tarkoitus oli ollut kuvailla niitä ja paljon kaikkea muuta ulkosalla pitkin viikkoa.

Sattuipa nimittäin eilen iltasella lapiohommissa siten, että reväytin kylkeni oikein kunnolla. Ei ole ihan vaan venähdys, vaan kipu kyllä viittaa ihan oikeaan revähdykseen. Kyllä lievästi sanoen on tänään ketuttanut. Ja paljon. Mutta ei kai auta kuin itseään syytellä: huono lihaskunto on yläkropassa, joten lapion varressa repiminen sai aikaan pahaa jälkeä. Ei puhettakaan mistään lumitöistä, lumikenkäilystä, hiihtämisestä tai mäkeen menosta moneen päivään. ARGH! Niin olen ollut kiukkuinen ja pettynyt. Ice Poweria ja äänikirjaa on tänään kulunut.

No yritän nauttia pienin askelin ja liikkein.

Ja teinpähän sitten hyvää ruokaa: peled-siikaa, korvasienikastiketta, puikulaperunoita, viiriäisinmunia ja salaattia.

Viiriäisen munat ovat kyllä turhan tyyriitä (melkein euron kappale), mutta ovathan ne mukavan näköisiä – pääsiäispöytään jotenkin kuuluvat.

6 kommenttia artikkeliin ”Mökillä pirttipäivä”

 1. Herkullisen näköinen ruoka! Jospa mies, joka asuu meillä, ehtisi torille lauantaina ja jospa siellä olisi. Kaupassa ei ole viimeaikoina ollut ja siika on ollut mielessä jonkin aikaa.
  Harmillinen tuo venähdys! Mulla on iskias vaivannut jo muutaman viikon. Nyt on tilanne, että en pysty oikein makaamaan enkä istumaan millään pehmeällä tuolilla. Ainoastaan pinnatuolin etureunalla ja työtuolilla, joka laskettu alas ja jalkani laitan taakse (kuin satulatuolissa) istumassa olo ei satu. Vasen käsi ei taaskaan nouse kuin hieman ja oikeassa ranteessa on patti, joka estää ranteen nostoa… Ei ole vanhaksi pyyntöä!
  Mutta hei…kevät on ja kesä tulee. Nyt kukkivat laskenlehdet ja sinivuokot ja mustarastas laulaa….

  Vastaa
  • No sinulla on kremppoja vielä enemmän kuin minulla, mutta eteenpäin mennään!

   Leskenlehdet ja sinivuokot?? Täällä on melkein metri lunta! 😀

   Vastaa
 2. Kiitos, Katri. Tänään jo parempi kylki-selkä. Ja aurinko paistaa! Siis ulos heti kun pakkanen (- 17 C oli herätessä) laskee.

  Vastaa
 3. Pitää nyt vielä ”hehkuttaa”, tänään kun tulin töistä näytti auton mittari +14 ja kotona +15 astetta!

  Vastaa
  • No just!

   Meilläkin on ollut aurinkoa, – ja lunta! Ja aika lämmintäkin: +5 C kuitenkin. Eikä asfalttipölyä, eikä lepän kukintaa, eikä paljon kylkikipuakaan… 😉

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.