Ruokaperjantai

Maaliskuu! Ah, onnea. Maaliskuu on hyvä kuu. Niin kuin oikeastaan kaikki. Mutta  maaliskuu, huhtikuu, toukokuu, elokuu, syyskuu… erityisesti. Ja tietysti joulukuu, koska on joulu.

Maaliskuun aluksi kävin ruokakaupassa kahden ison kassin kanssa – nyt kauppareissun jälkeen olen valmis kohti ruokakevään alkua. Ja se aloitettiin tänään parsalla! Tietysti! Tosin miesten MM-viestin vuoksi pieniä synkronointiongelmia päivällisen eri komponenttien suhteen mutta hyvin minä pärjäsin. Parsan lisäksi tarjolla oli – tietysti – hollandaisea sekä pinaattilettuja ja haukea serrano-kääreessä. Parasta olivat pinaattiletut. Niitä tein viime vuonnakin (resepti) näihin aikoihin. Ja kyllä niitä kannattaa paistella ainakin kerran vuodessa.

Ja kyllä ne sopivat parsan, hollandaisen ja haukikääryleiden oheen oikein hyvin.

Haukea käärittynä serrano-kinkun sisään voin kyllä suositella. Alkuperäisohje on Soppa365-sivustolta, – mutta taashan se piti vähän säätää. Siis laitoin vain ohjeen kääryleet uuniin. Kolmen hoon juttu: helppoa, halpaa, hyvää.

Kelpasi meille erinomaisen hyvin.

Ja pitkästä aikaa: viinisuositus. Kävipä nimittäin niin, että kun olin aamupäivän kauppareissun ja (kuvaus)lenkin tehnyt lähdin Välivainion Alkoon tervehtimään Junioria. Pojalla iltatuuri, ja pyysin suosituksia puna- ja kuohuviineistä. Ja heti ensimmäinen testattu oli kyllä erinomainen löytö.

Luulenpa että haen tätä laatikollisen pääsiäistä ja vappua varten tai ehkä sittenkin kaksi että riittää vappuun asti. 😉 Stellar Organics Brut Alkon listauksen mukaan tätä näyttäisi olevan ympäri Suomea myynnissä, eikä hintakaan ole sietämätön (alle 13 €) joten miksipä ei? Olisipa kyllä hauskaa pitää virtuaaliteisting tai -pruuvi tämän äärellä? Joskus sellaisia olikin täällä blogissa.. Mutta kerro – jos tätä testaat, piditkö? Tai kerro, mikä on sinun lempikuohuvasi? Onko se joku vuodesta toiseen sama vai kokeiletko aina uusia. Vai nautitko kuohuvaa vain ”kun on pakko”? Kokkarit, yo-juhla, vastaanotto, …? Olisipa mukava kuulla, pitävätkö muut kuohuvasta ja mistä erityisesti?

6 kommenttia artikkeliin ”Ruokaperjantai”

  • Tuo Delormen (kalliimpi) kuohuva on kyllä halpissamppanjan veroista, jollei parempaakin. Onhan se vähän hintava, mutta kyllä juhlajuomana meilläkin ollut usein. Mathëi on jäänyt meillä syrjään, vaikka eihän siinäkään mitään vikaa. Itävalta-friikin ehdoton valinta. 😉

   Vastaa
 1. Meillä on hyvällä menestyksellä nautittu jo parin vuoden ajan Freixenetin Proseccoa, silloin kun on ollut kuohuvan tarvetta. Systeemistä sen saa 9.99€ Alkon 14.99€ vastaan.

  Vastaa
  • Freinetin Prosecco (joka on kyllä mielenkiintoinen sitä että espanjalainen iso viinitalo tekee italialaista proseccoa) on kyllä hyvä kuohuva sekin, ja pullo on niin juhlava. Ensimmäisen kerran taisin ostaa Haaparannasta kouluviikonloppureissulla.

   Nythän myös Freixenet ”italian sparkling rose” on Alkossa, ja sitä saa piccolopulloissa. Kuin tehty piknik-koriin. 😉

   Vastaa
 2. Kyllä oli hyvä kalaohje,”hyppäs suuhun”.Käytin kalana tuoretta turskaa. Tulee tehtyä toistekin.Kiitos.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.