Virtuaalipruuvi

Sain ajatuksen, hyvän sellaisen. Tai siis minun mielestäni hyvän. Toivottavasti jonkun Tuulestatemmatun sivuilla piipahtelevankin mielestä hyvän.

Kutsun teidät virtuaalipruuviin. Pidetään viininmaistiaiset etänä!?

Tämmöisen esikuvakin on olemassa: Hannu Lehmusvuori perusti 1990-luvun puolivälissä nettisaitin, jonne hän joka viikko kuvasi ja esitteli viikon viinin. Hän on kuvaamisen ammattilainen, ei viinien, mutta entusiastinen harrastaja ja viinientuntija on.

Meidän viinikerhomme oli tuolloin juuri ja juuri esikouluiässä, eikä tietoa viineistä ollut lehdistä, netistä eikä kaikista mahdollisista some-tuuteista luettevissa, joten ”Viikon viini”-sviustoa kerhomme seurasi intensiivisesti. Eikä seuraaminen ollut vain virtuaalista, vaan usein hankimme ja testasimme juuri niitä viinejä, joita Lehmusvuori oli esitellyt.

http://www.nettivuori.com/hannu/english/wine-weeks-all.htm

Kannattaa klikkailla tuolta sivulta löytyviä viinisivuja auki: kuvat ovat usein jänniä. Surrealistisia, digitaalisen kuvankäsittelyn alkuvaiheista kai… ks. esim. tämä.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mutta siis, minäpä ehdotan teille, hyvät viineistä pitävät blogiystävät, kahta viiniä. Me Pehtoorin kanssa testaamme ne viikonlopun aikana. Hanki sinäkin molemmat tai toinen? Testaa ja kommentoi.

Minä kirjoittelen tämän postauksen kommentteihin meidän testauksemme tuloksen, ehkä jo huomenna toisesta. Molemmat viinit ovat suht edullisia, molemmat aika lailla uusia, eikä me olla niitä ennen maistettu. Valkoista työkaveri suositteli tänään, – yhdessä hänen kanssaan pohdimme, että viinissä oleva moscato (15%) saattaisi tehdä sen, että viini sopisi hyvin vaikka kiinalaisen ruoan kanssa. Tai pizzan kuten Alkon suosituksissa lukee. Jos haluat testata aasialaisen safkan kanssa, tee kana-nuudeli-soppaa, jota me tänään söimme ja jota jäi huomiseksi evääksi.

Nuudelisoppa

495337Ohje on täällä.

Valkoviini tulee Sisilian lämmöstä:597887 Pinot Grigio & Moscato -rypäleistä tehty luomuviini, jota ei ole hinnalla pilattu. Gazzera tarkoittaa ”harakkala”, mutta ei anneta sen pilata vaikutelmaa.

Punaviiniksi ehdotan ”mehevä & hilloinen”-luonnehdinnan saanutta riojalaista Costalarbol-viiniä. Liharuuille ja juustoille arvelisin sopivan, ja kyllähän nuo tempranillo-viinit, mehevät ja hilloiset, maistuvat takkatulen ja kirjan kerakin.

Italia-Espanja -maaottelu tästä tulee, tosin vähän eri sarjoissa nämä viinit on. Mutta testatkaamme, cin-cin!

PS. Tässä on sitten vielä viinivinkki, jonka olemme nauttineet monta kertaa ja ilahduin kovin kun näin, että tätä  taas on Alkon valikoimissa: Bucci.

14 kommenttia artikkeliin ”Virtuaalipruuvi”

 1. Hyvä ajatus mutta eihän me Pimun kanssa enää kokopulloja osteta. Kävin tänään hakemassa ”pikkumakean” eli Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Auslesen. Ota se joskus virtuaalitastingiin mukaan niin Turustakin kajahtaa.

  Makoisaa viikonloppua

  Vastaa
 2. Loistava idea! Minulla menee tosin nyt viikonloppu parinkin eri juhlan merkeissä enkä pysty niiden viinivalintoihin vaikuttamaan, mutta testaan varmaan jälkijunassa jossain vaiheessa.

  Vastaa
 3. Pena, ettekö ”pumpuakaan”? Voisihan sitä avata perjantaipullon, pumpata sen ja nauttia toisen puolikkaan lauantaina?

  Ja tuo Deidesheimer Auslese (jonka etiketti muistuttaa kovasti Torresin Mas La Planan etikettiä, eikö?) maistettiin Botrytiksen kanssa meillä viimeksi. Kyllä se valitettavasti Salzburgin kentältä ostetulle itävältalaiselle eisweinille hävisi, mutta lajissaan oikein kelvolliseksi todettiin. Mitäs te piditte?

  (Ja saitko WordPressin teemat pelittämään?)

  Vastaa
 4. Satu, minä toivoin ja melkein arvasin, että tämä on sinusta hyvä idea. 🙂 Testaa ja kommentoi jälkijunassa, eihän tässä nyt ollutkaan tarkoitus että samalla kellonlyömällä kaikki kokeilevat.

  Innostuisipa muutama muukin ….

  Vastaa
 5. Kiva idea, tulisi itselläkin tutustuttua uusiin viineihin. Ihan liian herkästi sitä jämähtää tuttuihin ja hyviksi havaittuihin, ja valitettavasti myös aika usein pienempiin pullokokoihin, joiden laatu ei aina päätä huimaa. Kun on huushollin ainoa viininjuoja, menee pienellä naisella hutilaukaukset helposti hukkaan. Tai ainakin lopulta kokkaukseen. 😉 Tai niin kuin valkoviinien kohdalla on käynyt, ettei pitkiin aikoihin ole löytänyt omaan makuun sopivaa (ostanut sitten kuplivaa mieluummin 😀 ).

  Lähimmässä alkossa näyttäisi ainakin tuota valkoista olevan, joten josko sitä illan kauppareissulla innostuisi…

  Vastaa
 6. Molto bene, Erja! Innostu ihmeessä.

  Kyllähän sitä uusia kannattaa välillä kokeilla. Meillä on melkein mennyt siihen, että ostamme lähes aina vain uutuuksia. Useimmat jäävät siihen yhteen kertaan, mutta löytyy sieltä sellaisia joita sitten ostetaan kun halutaan ”varman päälle” joku hyvä viini. Esim. minun kesällä kokoama klassikkoviini-lista on ja pysyy.

  http://www.satokangas.fi/blogi/2014/07/top-10-klassikkoviinien-lista/

  Tuossa listalla kehuskelen mm. Zenaton viinitaloa. Heiltä on tullut Suomeen yksi uusi viini. Sitä voin kyllä myös lämpimästi suositella. Se on Zenaton kontribuutio appassimento-viinien sarjaan. Ja ehkä paras tällä hetkellä.
  http://www.alko.fi/tuotteet/475407/?fromsearch=true

  Sitäkin näyttää tuossa lähi-Alkossa olevan.
  Ainakin mökkioloissa pari viikkoa sitten kovin miellytti meidän makunystyröitä. 😉

  Vastaa
 7. Kyllähän sitä virtuaalipruuvviin osallistuisi, mutta meillä maalla ei ole kumpaakaan merkkiä saatavilla. Näin suoralta kädeltä ja mieltymykseni mukaan kyllä Italia voittaa aina Espanjan!

  Vastaa
 8. No voi harmi, Marja, kun maalla ei noita ollut. Mutta ehkä jälkijunassa kuten Satu?

  Pitänee ehkä järjestää joskus toistekin tämmöinen kun sentään muutamia kiinnostuneita on.

  Me jo tuo valkoviini avattiin ja äsken kuhan keralla maisteltiin… en vielä kerro kommenttejamme. 😉

  Vastaa
 9. Sattuipa hauskasti: olemme lähdössä reilun kuukauden päästä Sisiliaan ja siellä tukikohtana on Trapani. Siis sama paikka, missä Harakkaviini on tehty!

  Siispä hakemaan perjantaipulloa paikallisesta Alkosta, joka oli niin hyvin varustettu että kyseinen valkoviini löytyi sieltä.

  Tuoksu oli hyvin mausteinen ja makea, joten viinin kuivuus vähän yllätti. Hyvin se silti maistui.

  Vastaa
 10. Mainiota, Katri H.! Teidän on sitten testattava vielä paikan päällä tämä sama viini. Liekö siellä vielä parempaa. Yleensähän se on niin, että tulee maistettua viiniä jossain lomakohteessa ja sitten kun tuo sitä SUomeen se ei enää maistukaan yhtä hyvälle.

  Nyt teillä olisi mahdollisuus testata juttu toisinpäin. 😉

  Vastaa
 11. Meillä ei taida olla samoja lajikkeita tarjolla. Mutta arvaas kun kerron, että ostin viiniä. KOKO laatikkollisen. Laitan kuvan. Tarjoushinta $9.99 normaali $29.99. Ranskalainen valkoinen burgundy, maistui kivasti tutulle, sveitsiläiselle ja saksaliaselle. Muuten on liluteltu anteeksi nautittu viiniä, joissa on sandaalienkuvia LOL.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.