–  Minähän en mökille lähde jos sinne lupaa kylmää ja vettä!

Niinhän minä sanoin, ja Pehtoori oli ihan samaa mieltä.
Ja mitä näyttää säätiedotus?

 

Tänne me tänään kuitenkin hurautettiin. Kertoo mistä? – Oli vain jo päästävä tänne. Olemaan, liikkumaan ja tekemään.Ja täytyy nyt sitten vain ajatella, että  ”sää on asenne- ja pukeutumiskysymys”. Eikä näissä arktisissa oloissa ole huolta itikoista, eikä harmita olla sisällä ikkunoiden ja seinähirsien pesupuuhissa. Sitä paitsi tänään on ollut mitä mukavin keli. Olimme perillä kolmen tienoilla, ja siitä saunaan asti (joskus yhdeksän aikoihin) on oltu ulkona.Tänään on kansallinen saunapäivä ja kansainvälinen ginipäivä. Ihan vaan näiden teemapäivien vuoksi oli sauna lämmiteltävä ja Napue-drinksut tehtävä. Ja satsattava myös kuvaamiseen: niistä ja monesta muusta tänään monta myyntikuvaa olen saanut aikaiseksi (tässä vielä viimeistelemättöminä).

 

Kovasti koetin olla käyttämättä vasenta kättä ja aika paljon pystyy tekemään sitenkin. Minä jäin pihapiiriin ja lähimetsään kun Pehtoori halusi lähteä iltalenkille, ja otti – onneksi – pussin ja puukon mukaan. Palasi parin tunnin päästä muutama korvasienikilo mukanaan. Jihuu. Juhannus ja joulu sekä kalaasit tältä osin turvattu!

Samaan aikaan toisaalta: minä ”koristelin” saunaa, ja muutakin kuvausrekvisiittaa (tulette vielä näkemään) ja niitä sieniäkin (löytämättä) hain metsästä. Saunakuvaa mietin jo eilen Oulun torilla ja etsin vihtoja, mutta ei niitä ollut.

Täällä ei ole koivussa vielä lehti ihan täysikokoinen, ja totta puhuen, en osaisi kunnon vihtaa tehdäkään. Yli puolivuosisataa sitten Perniön pappa yirtti minulle opettaa sen tekemistä Nurmijärven mökillä, ja myöhemmin isäkin, mutta enpä ole koskaan itse tehnyt. Osaatkos sinä? Kuinka moni Tuulestatemmatun tekijöistä osaa tehdä hyvän vihdan, jossa on kunnon vittaksista punottu varsi?

Tyydyin siis koristelemaan saunan muutoin.

Ja kuinka hyvälle se sauna tänäänkin tuntui. Ja kuinka hyvälle notskimakkara maistui. Ja puron solina kuulosti. Ihan on lomafiilis.

6 Comments

  1. Ainakin minulta jää vihta (kunnollinen sellainen ) tekemättä. Te sitä jaksatte aina ajella sinne kairaan. Hieno on on tuo ginkuvasi, joskin vaatii vielä viimeistelyn ollakseen täysin ”valmis”. Mukavaa hyggeilyä sinne ja nautiskelkaa hyttysettömästä olotilasta!

    1. Jaksetaanhan me ajella, vaikka kyllä vaatii sen, että täällä on voitava sitten olla vähintään neljä, viisi päivää. Ei viikonloppupiipahduksia (enää) kyllä tehdä.

      Ginikuva, ja muutkin myyntiin menevät kuvat, on toki viimeisteltävä kunnon näytön ääressä.

  2. Tekemättä jää vasta,kumirenksulla sen kokoan jos tarvista on.Isä kyllä opetti vastanteon vaan on taito ruostunut. Ihanaa elämää teillä siellä !

  3. Heippa! Tuolla Nurmijärven mökillä minäkin olen ollut! Eikös siellä saunassa ollut se kuumavesivaraaja sellainen, joka ”paukahteli”? Sinulle oli kerrottu, että kala potkii?! Sinä sitten minua varoittelemaan; että; ”Se on tala, joka potkii; ei tartte pelätä” Muistan myös soutaneeni kanssasi järven toiseen päähän, jossa sitten airoilla lätkimme vettä ja kalat hyppeli iloisesti ihanassa auringon laskun punaamassa illassa! Ihania muistoja!

    1. Oi, ihana muisto! Nyt kun kerrot, minäkin muistan tuon kuumavesivaraajaan liittyvän jutun. Mentiin varmaan saareen syöttämään Järvelän lampaita. Ja kyllä; airoilla lätkiminen oli viisivuotiaan mielestä ihan mahtava juttu! Kiitos kun muistelit!!!

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading