Viikko kuvia ja sukupolvien välissä

Kuvankäsittelyä. Sitähän se tämä viikko on paljolti ollut. Ja eloa ja oloa sukupolvien keskellä. Tänäänkin ihan huikea Apsu-päivä, maanantaina äidin luona ”konmarittaessa” (= kaappien siivousta ja tyhjennystä, kevätsiivousta) ja puhelinpäivystystä aina vähän.

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Ja ohessa, välissä, ennen ja jälkeen kuvankäsittelyä: maanantaina on deadline kuvien palauttamiselle viikon päästä olevaan näyttöön, ensi viikolla sitten simultaaneja varten treenaamista. Ensi viikon torstaina on Torniossa tuotekuvaussimultaani, johon tehtävänanto jo eilen tulikin:

Kuvauksen kohteena tulee olemaan tiskiharjat. Tiskiharja/-t kuvataan sekä studiossa että miljöössä. Kuvauspaikalla on tiskiharjat valmiina. Kuvaaja voi ottaa mukaan omaa rekvisiittaa kuvausta varten. Myös kuvataideosastolla oleva tarpeisto on käytettävissä.

Tehtävä kokonaisuudessaan on laajempi (sisältäen kuvaussuunnitelman, aikataulun ja tarjouksen sekä kuvausosan) ja tässä siis ennakkotieto kuvauksen kohteesta – täällä paikan päällä saa sitten torstaina tarkemman tehtäväksiannon.

Ei riemulla rajaa, sillä ollaanhan tässä minun mukavuusalueellani: keittiössä!!
Mutta, miten kuvaat tiskiharjan sekä miljöössä että studiossa visuaalisesti mielenkiintoisesti ja ”myyvästi”?? Lyijykynät (joista siis reppasin) oli piece-of-cake tähän verrattuna. Olisiko ideoita?

Kaikki nämä tämän postauksen neljä kuvaa ovat samasta kuvasta muokattuja, ja lopultakin hyvin nopeasti ja vähillä säädöillä käsiteltyjä. Mutta eihän tämmöinen kikkailu jurya miellytä. On perusjutut osattava, eikä leikittävä millään preseteillä.

Toimintasarjan uusinnaksi harkitsin kuviani promoontiokulkueesta, mutta eipä niistäkään taida olla. Kaikkia kiinnostuneita varten ne ovat kuitenkin katseltavissa TÄÄLLÄ. Ihan erityistä huomiota kannattaa kiinnittää (uuden) rehtorin uuteen viittaan ja kunniatohtori Hannu Väisäseen. Ja kaikkinensa hienoon akateemiseen juhlaan …

Joka tapauksessa on perjantai, ja siltä tuntuu. Pian ”Vain elämää”. Sitähän tämä. Hyvää sellaista.

2 kommenttia artikkeliin ”Viikko kuvia ja sukupolvien välissä”

 1. 1. Hanki hieman erilainen tiskiharja
  2. Käytä tumma liukutaustaa, tosin voisi jossain kuvassa näkyä taustalla myös tiskiä
  3. Kumotaan kohta 1 ja etsitään jostain todella käytetty harja
  4. Use your imagination ja toivo, että homma menee läpi
  5. Oikeastaan minulla ole aavistustakaan näistä tiskihommista, (yleensähän ne hoitaa kone) mielummin kuvaisin … vaikka lentsikoita. Joita muuten aion kuvatakin ensiviikolla, kun menemme stadiin. Kaivopuistossa järjestetään 100- v Suomen kunniaksi lentonäytös, jossa esiintyy mm. Maailmankuulu englantilainen taitolentoryhmä Red Arrows!! Siitä saa paljon helpommin näyttäviä kuvia kuin tiskiharjasta.

  Vastaa
 2. Kiitos, Jarin, ihan ylivertaisista neuvoista.

  Ykkönen ja kolmonen toteutettu, ja niillä aion treenata. Mutta kun tutkintotilaisuudessa on käytettävä niitä siellä annettavia harjoja. Ja huom. se on tarkoitus on tuote/mainoskuva. Eli kohteen olisi oltava edukseen.

  Kakkonen on hyvin varteenotettava vaihtoehto.

  Nelonen? – Minulla on erivärisiä Fairy-pulloja, astiapyyhe ja tiskirätti ehdolla. Yritän käyttää mielikuvitusta, ennen kaikkea studiokuvaustaitoja (EI kaksoisvarjoja) ja todellakin toivon, että torstaina olisi hyvä päivä.

  Ja vitonen – kuulostaa tosi hyvälle. Minäkin kuvaisin mielummin lentsikoita ja olisin Helsingissä kuin Torniossa kuvaamassa tiskiharjoja. Voisinkin laittaa tuonne haastesivulle kansion, johon sinä ja kaikki muutkin halukkaat voisivat laitella kesäkuun kuvia… Mie laittelen sitten niitä tiskiharjoja 🙁

  Mutta joka tapauksessa: kuvaaminen on kivaa.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.