Ruokatrendejä ja koulusta jääneitä ruokamuistoja

Mitäs mieltä olette nyhtökaurasta ja härkiksestä?  Nehän ne(kin) ovat nyt (koti/terveys)ruokatrendien aallonharjalla. Minä olen nöyrästi kokeillut sekä maustettua että maustamatonta nyhtökauraa, kerran härkistä, ja koettanut maustaa, hakenut netistä kehuttuja ohjeita, mutta eipä ole meistä tullut nyhtökauran ystäviä. Meille tavallaan ihan turhakin tuote. Jauhelihaa käytetään muutenkin ihan mahdottoman vähän, sekin poroa tai karitsaa. Jos halutaan ei-liha- tai kalaruokaa kuten pari, kolme viikossa käy, niin sitten syödään kasviksia, eikä mitään liha”jäljitelmiä”.

Entäs näistä uusista aika vastikään kauppoihin tulleista proteiinipuddingeista?  – Uutuus-proteiinipuddingit maistuvat merkillisen muoviselta, aika montaa olen testannut rahkan ja skyrin vaihtoehtoina. Ja kokeilutksi jäävät nuo: rahka ja skyr ovat edelleen hyviä. Ja jäätelö! 😀

Uusista ja vanhoista sapuskoista juteltiin viikon lopulla kun olimme käymässä anoppilassa, jossa samaan aikaan oli Pehtoorin sisar miehensä ja lastenlasten kanssa. Anoppi oli tehnyt ranskanleivästä, oikeasta voista (kuinkas muuten) ja kinkku- ja kurkkuviipaleista voileipiä kahvipöytään. On tehnyt niitä aina. 😀  Ranskiksesta muistelin, että sitä meillä oli 70-luvun alussa aamiaispöydässä, ja pallojuustoa ja Ögön-kaakaota. Niiden voimalla kouluun lähdettiin.

Ja sittenpä päästiinkin jutuissamme kouluruokiin, semminkin kun minun oli anopilta vihdoin otettava ylös se hänen ”hyvän rössypotun” ohjeensa. Alkaa siis olla lähellä se että sen keitän, ja syötäväkinhän se sitten on! Ja se on just se minun koulun inhokkiruoka numero yksi. Niistäkin sitten juteltiin: tilliliha, maksakeitto, ”kettoinen” suklaavelli. Ne olivat liki yhteisiä ei-niin-herkkuruoka-osastoon meneviä ruokia, paitsi että minä en inhonnut tillilihaa edes koulussa, ja kotona tykkäsin siitä kovastikin.

Monta vuotta sitten blogissa muisteltiin lapsuuden ajan herkkuja: http://www.satokangas.fi/blogi/2010/11/kolumnipaiva-lapsuuden-ruokamuistoja/ , mutta entäs ne lapsuuden ruoat, joista et pitänyt silloin etkä pidä vieläkään? Vai onko maku muuttunut niin, että kaikki maistuu?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vintage-kuvia ja uusia ”tauluja” varten kuvia vierashuone/studioon olen tänään ottanut. Ja merenrannassakin kävin lenkillä ja kuvailemassa: jäät on lähteneet viikonloppuna! Kyllä nyt rupeaa lämpenemään. Mutta siis tähän yksi vintage-otos/muokkaus. Kortiksi?

14515

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.