Pihalla ja puutarhassa

Pihalta on sulaneet melkein kaikki lumet. Jo viime viikolla Pehtoori pääsi vähän rapsuttelemaan nurkkia, kantamaan kellokanervat kompostiin, levittelemään lumia, ja leikkaamaan omenapuun, ja viikonloppuna jo haravoikin melkein kaiken. Minäkin jo putsailin takapihalla tontin reunoja, yrttipenkit käänsin ja tein ”katselmuksen”. Totesin myös, että valkovuokkojen pienet lehdet olivat jo nousseet, pistin päälle vähän lisää lehtiä ja heinätukkoja, etteivät yöpakkaset veisi – ehkä ne juhannuksena jo kukkivat.

Tänään oli taas Apsu-päivä. Nuhanenäinen poika esitti tekokuorsausta aamupuoliseitsemältä tuulikaapissa, kun vanhempansa töihin menomatkalla lapsen siihen pudottivat. Mutta eipä väsymys paljon haitannut menoa…

Ilman lämpenemistä odotellessa lähdimme kaksistaan ajelulle  ja käymään puutarhalla, hakemassa yrttitaimia ja ihan vaan katselemassa, pohtimassa kesäkukkia ja yrttipenkkien laittoa. Olipa pojalle ensimmäinen kerta isolla puutarhalla ja kasvihuoneissa, – ja oli ilmeisen ihastuksissaan. Kyllä on papalta joku dna:n pätkä periytynyt, sillä niin innossaan pieni oli kaikista kukista ja taimista; kovin hennosti niitä koetti ja silitti.

Palatessa pihalla kaikenmoista uutta katseltavaa, ja sitten tietysti saippuakuplia (KLIKS!).

Vaikka tulevalle kesälle ei olekaan mitään suunnitelmia olla pitkiä pätkiä pois kotoa, olen TAAS päättänyt, että laitan entistä vähemmän kesäkukkia. Mökkiviikoilla ja kun elokuun alussa ollaan ”pakomatkalla” ei Juniorin sitten tarvitse niin paljon huolehtia kasteluista ja sen sellaisesta. Ja muutenkin. Ei tarvi olla niin paljoa, – ei ole mitään isoja juhliakaan tiedossa. Kalaasit tietysti ja jotain muuta pienimuotoisempaa, siinä kaikki.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.