Pöytä on katettu. Ystävät voivat tulla. Meillä oli tänään vappuillallinen ystävien kanssa.

Menu oli merkillinen sekoitus Välimeren keittiöitä: kreikkalaista, italialaista, espanjalaista, ranskalaistakin ja ties mitä keittiötä. Osin ihan purkkitavaraa, mutta kyllä sitten kuitenkin lähes kaiken värkkäilin ja kokkailin ihan alusta asti itse.

Meillä ei ole pitkääään aikaan käynyt vieraita, nuorisoa kavereineen en laske vieraiksi, ja viinikerhon viimeisin vierailu ei kyllä ollut mikään ”dinner”, se oli enemmänkin sellainen ”syödään yhdessä perjantai-iltana jotain rustiikkia kotiruokaa” -juttu. Mutta nyt saimme kaksi ystäväpariskuntaa ruokapöydän ympärille ja olin jotensakin täpinöissäni, semminkin kun oli koko päivä aikaa (pl. lenkki) tehdä sapuskaa – ja jälkkärin jo leivoin eilen.

MENU

Viininlehväkääryleitä
Täytettyjä chilejä
Marinoitu mozzarella-tomaattisalaatti
Jokirapusalsa
Samppanjapatee
Marinoidut matsutaket
Salaattia
Patonkia, petit croissant

Keftedes
Parsarisotto
Tsatsiki

Babat & chantilly tonkapaputwistillä
Macarons
Suklaata

Juustoja
Viinirypäleitä
Pähkinöitä, taateleita

Kaikki muu oli sellaista tuttua ja moneen kertaan tehtyä paitsi tuo jälkkäri; babat, chantilly ja tonkapavut! Ehdottomasti tuo ’twisti’ oli illan puhutuin asia. Se liittyy siihen eilen mainitsemaani La Maisonin illalliseen, – kerron ihan lähipäivinä, postaan kuvia ja reseptin. Jälkkäristä kuitenkin ymmärtääkseni pidettiin.

Niinhän se jo on, tässä iässä: ensin käydään vanhempien – elossa olevien – tilanne, sitten lasten (ja lastenlapsen) elämä ja sitten omat verenpaineet ja sokeriarvot, stressit, työt ja opiskelut (meistä kuudesta kaksi kuitenkin on opiskelijoita!! 😉 ). Tässä iässä, tässä vaiheessa, vapun tullessa. Olipa mukava ilta, levollinenkin.

semminkin kun oli koko päivä aikaa (pl. lenkki) tehdä sapuskaa – ja jälkkärin jo leivoin eilen.

MENU

Viininlehväkääryleitä
Täytettyjä chilejä
Marinoitu mozzarella-tomaattisalaatti
Jokirapusalsa
Samppanjapatee
Marinoidut matsutaket
Salaattia
Patonkia, petit croissant

Keftedes
Parsarisotto
Tsatsiki

Babat & chantilly tonkapaputwistillä
Macarons
Suklaata

Juustoja
Viinirypäleitä
Pähkinöitä, taateleita

Kaikki muu oli sellaista tuttua ja moneen kertaan tehtyä paitsi tuo jälkkäri; babat, chantilly ja tonkapavut! Ehdottomasti tuo ’twisti’ oli illan puhutuin asia. Se liittyy siihen eilen mainitsemaani La Maisonin illalliseen, – kerron ihan lähipäivinä, postaan kuvia ja reseptin. Jälkkäristä kuitenkin ymmärtääkseni pidettiin.

Niinhän se jo on, tässä iässä: ensin käydään vanhempien – elossa olevien – tilanne, sitten lasten (ja lastenlapsen) elämä ja sitten omat verenpaineet ja sokeriarvot, stressit, työt ja opiskelut (meistä kuudesta kaksi kuitenkin on opiskelijoita!! 😉 ). Tässä iässä, tässä vaiheessa, vapun tullessa. Olipa mukava ilta, levollinenkin.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.