Kirjoja ja viinejä

tornio

[Postauksen kuvat ovat viime viikonlopulta sateisesta Torniosta. Kuvista kun ei mihinkään tehtävänantoon oikein ole, niin julkaisenpahan täälllä. Kannattaa klikata isommiksi. On niistä sellainen yhteinen nimittäjä kuin ”rajakaupunki”; pikkukaupungin/kaupunkien idylliä, kaupunkinäkymiä rajan molemmin puolin.]

Näitä kuulaan kirkkaita päiviä on ihana katsella kotoa, lenkkipolun varresta. Elää niissä. Niistä nauttimisen ”upgradasin”, kun kävin viettämässä Linnanmaalla, tapaamassa työkavereita, hakemassa entisten opiskelijoiden, jo maisteriksi valmistuneiden julkaiseman komean Kokkolan historian. Isossa, vuosia kestäneessä projektissa oli kuusi minun entistä opiskelijaani kirjoittajina ja tutkimusapulaisina. Olin heitä sinne suositellut, matkan varrella neuvonut, opastanut ja kannustanut. Tuntuu oikein hyvältä nähdä homma valmiina, oikein komeana kirjana, opiskelijoiden kiittävin signeerauksin minulle toimitettavaksi. Uusi kirja lähipiirissä on aina mukava juttu.

Tiedekunnan ja oppiaineen rahoituksen raju pudotus, hallinnolliset muutokset, jälleen kerran muuttuneet organisaatiokaaviot ja ”prosessien toteuttajien” vaihtaminen ja vaihtuminen, eivät saaneet hetkeksikään kaipaamaan takaisin.

tornio-3

Täysin linjassa tuon edellisen kanssa käytin iltapäivällä aikaa kotityöhuoneen järjestelyyn, kirjahyllyjen perkaamiseen ja päivittämiseen. Kotioloissa omat ”organisaatiokaaviot”. 😉

tornio-6

Ja matkakirjojen järjestelyyn. Meillä kuulkas on kuin onkin matka taas varattuna. Ei ihan lähitulevaisuudessa, mutta nyt on reissu, jota odottaa. Muuallekin kuin Tornioon tai Hangasojalle.

tornio-5

tornio-4

Illalla oli – kuten aina syyskuun toisena tiistaina – Oulun viininystävien (= ”Vanhojen herrojen”) viininmaistiaiset. Päätinpä kauniissa illassa Iskoon pyöräillä: teemana oli ”matkapullo”. Siis jokainen toi tullessaan joltakin matkaltaan (joksi tarvittaessa lasketaan myös Stockan Alkoon tehty matka) viiniä. Koska tässä yhdistyksessä tämä vuosi on teemaltaan ”Keski-Italia”, otin mukaani Umbrian neljän vuoden takaiselta reissulta vielä jäljellä olevan Sagrantinon. Vuosikerta oli niinkin vanha kuin 2003. Ja kyllähän se oli jo kypsynyt.

sagrantino

Muitakin harvinaisuuksia oli: viiniä Kuubasta, Vietnamista ja Libanonista. Ja nyhtöpullaa! Palaan asiaan. Mukava ilta oli.

tornio-2

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.