Kasapäin kodinhoidollisia hommia ja opiskelujuttuja tänään. Pehtoori on yksin huhkinut pihalla, minä vielä hoidellut kaikenmoisia paperihommia, ja sitten tilannut sen uuden tietokoneen. Viimeinen perustelu sen tekemiseksi oli tämä aamulla tullut sähköposti:

Käyttöoikeutesi rrs-tunnukseen on henkilökuntarekisteritietojen mukaan päättymässä.

– –  tunnuksesi sulkeutuu kahden (2) viikon kuluessa.
– Ota kopiot tärkeistä tiedostoistasi, sähköposteistasi ja sähköpostiosoitteistasi ennen määräaikaa.
– Muistathan käydä katsomassa Lähtevän työntekijän muistilistan jos palvelussuhteesi on päättymässä: http://u.oulu.fi/tarkastuslista

Terveisin
Tietohallinto

Terveisiä vaan tietohallinnolle, että ei ole pikkuhomma tämä ruljanssi. Minä olen saanut tuon em. rrs-tunnuksen 1.1.1994, joten minulla on yli 20 vuoden ajalta sähköposteja (tulleita ja lähteneitä) tallennettuna, niitä on vieläkin yli 10 000, vaikka jo viime keväänä deletoin tai siirsin muille erinäisiä kansioita ja vaikka satunnaisesti postilaatikoita olen siivoillutkin. Arvelisin, että noiden joukossa on noin sata viestiä, jotka haluaisin säilyttää, ja ehkä 20, jotka ovat minun urallani ja elämässäni olleet niin tärkeitä, että ne haluaisin jopa tulostaa.

Tietoliikenteessä on siis alkamassa uusi aikakausi, ja menetän yliopiston sähköpostiosoitteen mahdollistaman ”oppilaitoslisenssihinnan”/henkilökuntaoikeuden moniin ohjelmiin, mm. Adoben ohjelmat (Photari, Light Room, Dreamviewer etc. joita käytän päivittäin ja paljon) ja MS Officen. Olen lehtoristatuksella nuo saanut edullisesti käyttööni, nyt täytyy vaihtaa Tornion Ammattiopisto Lappian opiskelijastatukseen ja koulun sähköpostiosoitteeseen, jotta edes osa olisi edullisempia. Ja tässä yhteydessä on siis hyvä vaihtaa myös tietskari.

Tosin tuota koulun sähköpostia en käytä muuten kuin noiden lisenssijuttujen kanssa, joten kesäkuun alusta lähtien on käytössä VAIN reija at satokangas.fi -osoite. Olkaapas, ystävät ja kylänmiehet, ystävällisiä ja vaihtakaa oulu.fi -osoitteeni tuohon siviilipostiin, etten jää paitsi posteistanne.

Minun olisi tilattava uudet käyntikortitkin. Työkäyntikortteja en ole vuoteen juuri tarvinnut, mutta minulla on jo monta vuotta oma ”siviilikäyntikortti”, jossa on www-sivujeni (ja siis tämän blogin, keittokirjojeni, matkasivujeni) osoite, jota on kyselty reissuissa, paistinkääntäjä-, ruoka- ja valokuvausyhteyksissä. Mutta kun siinäkin on tuo oulu.fi -osoite. Olisi suunniteltava ja tietysti kuvattava uusi kortti. Oma kortti, jossa on myös www-sivujeni (ml. keittokirjat, matkasivut ja tietty tämä Temmattu) osoite, on ollut hyvä ruoka-, reissu-, paistinkääntäjä- yms. muissa harrastushommissa. Siksipä taidan uuden tehdä.

18 Comments

 1. Wahwasti näyttää ottamasi kuvasarja viittaavan heijastuksiin (tosin myös autoiluun).
  PS. Itse olisin muuntanut nuo kaikki harmaasävykuviksi, ellei sitä ole erikseen kielletty, sillä tässä nimenomaisessa tapauksessa värit eivät mielestäni tuo lisäarvoa yhteenkään kuvaan. Sateinen kelikin tukisi tätä näkemystä.
  Tuota viimeistä voisit kokeilla myös hieman vaaleampana.

 2. Kyllä minullakin tuli heti kuvat katsottuani mieleen otsikoksi Heijastuksia. Kolme ensimmäistä lienevät itsestään selvyyksiä, neljännessä näen taivaan heijastuksen kiiltävällä maalilla. Viimeinen on tulkinnanvaraisempi, ehkä valojen heijastus märällä tuulilasilla?

 3. Neljä arvausta jo! Mukavaa. Lisää arvauksia?

  Enpä kommentoi vielä muuta kuin tuohon, mitä Jarin kirjoitti: värit punainen ja vihreä ovat tarkoituksella haettuja. Olen oppinut, että sarjassa on hyvä olla sävyjä ja värejä, jotka sitovat kuvarsarjan otoksia toisiinsa. Siis siksi ei mv- tai harmaasävykuvina. Vastaväreillä yritän tehostaa harmaata yleisvaikutelmaa …

  Ja toinenkin syy, joka tukee kuvasarjan ”viestiä”, väreille on. En kerro sitä vielä.

  Ja sitten viimeinen kuva: sitä olen tarkoituksella hieman tummentanut. Tummennuksen olen tehnyt kuvasarjan saamiseksi mahdollisimman hyvin tehtävänantoa vastaavaksi. 😉

 4. Heijastuksia autosta, näen myös lähes kaikissa kuvissa jotakin punaista ja vihreää.. ainakin jos käytän mielikuvitusta. Mukava ’arvausleikki’ 😉

 5. Missio imbossiibile! Mutta varovainen arvaukseni on, että liikennöitsijän tyttärenä olet toteuttanut annetun aiheen?? autoilun muodossa.

 6. Harmaat aivosolut lähes kiehuvat ja niissä välkkyy punaista ja vihreää elikkä yritin keksiä mikä on ollut tehtävä. Peilikuvan ja heijastuksen kautta päädyin kaarevuuteen, jota aiemminkin on ehdotettu…

 7. Hih, hyviä arvauksia. Ja tuo kaarevuus tosiaan on kuvissa yhdistävänä, en edes itse hoksannut, mutta se tulee automaattisesti, kun jokaisessa kuvassa on minun ihana pyöreän naisellinen Beetleni.

  Mutta aihe ei ole heijastuksia, ei auto, ei kaari, kaarevuus.

  Tämä päivä aikaa vielä arvailla. 😉

 8. Yöllä (?!) mieleeni tuli joitain ajatuksia kuvasarjastasi. Ja vaikka on jo sunnuntai, ajattelin laittaa kilpailun ulkopuolella vielä muutaman tänne ennenkuin lähden töihin. Siis: ”eteen- ja taaksepäin”, ”kirkasta ja sumeaa”, ”toisella puolella” ja vielä ”mitä minä näenkään?”…

 9. Hih, täällähän on vaikka ja kuinka paljon vastauksia. Kahdeksan on iltapäivällä suoritettavassa arvonnassa mukana. 🙂

  Tuossa Annelin viimeisessä ollaan jo lähellä oikeaa vastausta: ”kirkasta ja sumeaa”.

  Palaan asiaan…

 10. Riippumatta viikkotehtävän aiheesta tuo koivuheijastus on kyllä huikea bongaus ja onnistunut toteutus! Kaiken kaikkiaan muutenkin hyvää työtä… Nää toimis varmaan hyvin myös mustavalkoisina…

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.