Pihalla kameran kanssa

Viikonloppu on mennyt puutarhan, valokuvaamisen ja Aapelin ehdoilla. Niin ja auringon ja hyvin syömisen.

Juuri sain palautetuksi, monta tuntia etuajassa ;), tämän viikon kuvaustehtävän: ”Kuvatkaa kahdeksan kuvan essee/reportaasi/tarina, jossa on selkeä alku ja loppu. Aihe on täysin vapaa.”

Ensimmäinen ajatukseni oli kuvata juttu otsikolla ”Kauppatori herää kesäaamuun”. Olin torilla perjantaina ennen seitsemää, – oli ihana aamu, mutta kyllä oli niin verkkaista torin herääminen, ettei siitä kahdeksan kuvan sarjaa saanut, ei millään. Vain yksi vihanneskauppias, ja sitten kahdeksan jälkeen yksi rihkama- ja yksi metrilakukauppias hiljalleen alkoivat purkaa autojaan myyntikojuihin. Ja väkeä ei juuri ketään.

Sitten kehiin Plan B. Juttu kesäkukista: huvi ja hyöty samalla kertaa. Ja kahdeksaa kuvaa varten sitten parisataa otosta, joista sain rakennetuksi jonkinlaisen ”repparin”. Ja samalla laitetuksi kesäkukat.

Tänään sitten Huvilan siivous.

Huvila

Huvila-3 Huvila-4 Huvila-5 Huvila-6

Sen siivoan kunnolla vain kerran vuodessa, ja siihen kyllä uppoaa hyvinkin puolipäivää, varsinkin kun Kärscher-ikkunanpesulaite on mökillä.

Loppu päivä ja ilta meni tehden ja nauttien sapuskaa nuorille ja nuorten kanssa. Ja Apsua kuvaten. Nuoripari pyysi, että ottaisin joku päivä Aapelista 1-vuotiskuvat. Studiokuvina. Sen verran säästöbudjetilla ovat, että tällaiseen päätyivät. Mielellänihän minä, joskin vähän arastellen – päätettiin, että ensi viikonlopuksi studion taas kasaan.

Olisi kyllä kannattanut tänään vähän enemmän suunnitella niin olisi saanut paremmat kuvat kuin missään studiossa ikinä. Oltiin pihalla, ja Aapeli sai eka kertaa olla nurmikolla ja näki eka kertaa saippuakuplia. Voi sitä riemun määrää!

Saippuakuplia

2 kommenttia artikkeliin ”Pihalla kameran kanssa”

  1. Kannatan pihakuvia! Studiokuvat ovat – anteeksi vain – aika teennäisiä verrattuna action-kuviin.

    Vastaa
  2. Katri H., näin on, ehdottomasti. Ja kuinka paljon helpompia kuvaajalle, luonnonvaloa ei tosin ”hallita”, mutta tällaisina päivinä sitä on.

    Meillä on nyt tämä mukava mahdollisuus, että voidaan ottaa sekä että. Ja minä saan taas studiokuvaharjoitusta, jota todella tarvitsen.

    Ja kohdehan on mitä parhain!

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.