Krug ja pikkujobeja

Tänään alkoi – ja päättyi – ilmoittautuminen ensi kesän paistinkääntäjien kapituliin, joka pidetään Oulussa. Ilmoittautuminen alkoi aamukymmeneltä ja puoleen päivään mennessä 330 paikkaa olivat menneet. Aamupäivällä oli vähän säpinää minullakin. Aika paljon on kokoustettu ja tehty jo tätä ennen, paljon vielä tehdään. Minun osalleni ei suinkaan ole kasautunut kovinkaan paljon hommia verrattuna moniin muihin, mutta toki olen minäkin osani tehnyt.

KrugJos paistinkääntäjien pressen hommat työllistävät, niin kyllä siinä on hyvätkin puolensa. Tuossa illansuussa pääsin maistamaan muutamaa samppanjaa, ja tilkkasen Krugin samppanjaa.

Se ei olekaan ihan mitä tahansa samppanjaa, vaan juuri se pullollinen, joka maistettiin ja josta riitti kymmenelle, oli tehty vuosien 1990 – 2007 välillä kasvaneista rypäleistä, 12 eri vuodelta ja viini oli koottu 183 eri (reservi)viinistä. Grande Cuvee taso pyritään pitämään tasalaatuisena vuodesta toiseen, ja siksikin tällainen valtava prosessi. Se on siitä jännä samppanja että siinä on – toisin kuin useimmissa muissa – melko tasaisesti kaikkia kolmea (pinot noir, chardonnay ja meunier) samppanjarypälettä. Krugin Grande Cuvee on Alkon tilausvalikoimissa: 179 euroa!

Siinä on hyvin hienostunut, voimallinen maku, yrttinen ja makupaletti on kaikkinensa hyvin lavea. Huikea se on. Oli hienoa maistaa tuo huippusamppanja toisen kerran (edellinen Grande Champagnessa kuukausi sitten), mutta en omalla rahalla tuollaista pulloa ostaisi. Samalla rahalla saa kolme erinomaista, hienoa huippu samppanjaa.

Kirpparihommia, sääilmiöiden kuvausta, väitösasioita, lenkkeilyä ja kaikkea muuta touhua on mahtunut tähän maanantaihin.

[Kaikki kuvat kannattaa klikata isommiksi.]

 

Sääilmiöitä

Sääilmiöitä 2

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.