Oli vaan ihan pakko!

Kun illansuussa tulee se hetki, että tuntee tehneensä tarpeeksi, istuttuaan päivän koneella, opiskellen ja kirjoitellen, ja olisi aika lähteä lenkille, voi huomata, että on viimeinen mahdollisuus, ainutkertainen tilaisuus siivota pikkuvessa. Makkarin vieressä on pikkuvessa, joka on ”minun”, ja se nyt vaan oli pakko saada se järjestykseen.

Juuri tänään tuntui olevan oikea hetki sytyttää pieni Giorgio Armani -tuoksukynttilä, jonka olen saanut kytkynä ostaessani parfyymin kesällä 2010 Roomasta. Että vajaa kuusi vuotta kaapissa, kun ”en ole raskinut”.  Laitoinpa Spotifystä musiikkiakin.

Voimia säästelemättä ryhdyin luutuamaan kaikki laatikot (= neljä) ja koko (pienen) allaskaapin, sekä seinällä olevat monet (3) hyllyt. Sen jälkeen järjestelin omiin lokeroihin koko kynsilakka-arsenaalini, joka koostuu niinkin huikeasta määrästä kuin yksi Essien ja yksi Mavalan väritön lakka, yksi Mavalan punainen helmiäislakka (kesävarpaisiin), yksi Essien vaaleanpunainen helmiäislakka juhliin. Ja sitten kynsienhoitolakka. Ja kovetuslakka, jota on koskaan käytä. En kyllä nyt ”pois näkyvistä” ollessani paljon käytä lakkaakaan. Kynsinauhavoide, viila, nipsuttimet ja sellaisia kiillotusviiloja, – mikähän niiden oikea nimi on?

Valo-12

Oikeasti todella vaikuttava on käsirasvojeni repertuaari: niitä on kolme reseptillistä, ainakin kolme perusvoidetta, pari erityisrasvaa, oman tilansa vievät öisin tarvittavat puuvillahanskat. Keinoihopaketti ja Compeed-teipit kuuluvat settiin.

Tässä välissä törmään – pitkään käyttämättöminä olleisiin – kasvonaamiotuubeihin. Ei muuta kun pakkeli naamaan, ja homma jatkuu.

Yhden laatikon vaativat kaikki purukalustooni liittyvät tarpeet: tahnat, sähköhammasharjan laturi, hammaslangat ja niiden ”telineet”, kisko koteloineen, kiskon puhdistusaineet ja kahvinsuodattimet. Miten niin kahvinsuodattimet? – Kun kisko päivällä säilytetään kotelossa käärittynä kosteaan paperiin, on kahvinsuodatin paras. Nenäliinat ja kleenexit etc pehmenevät ja hajoavat, kahvinsuodatin on pars. Se ei nukkaannu ja käyttökelpoinen pari, kolme kertaa.

Neljännes allaskaapista täyttyy hiuspehkoni aloilleen ja kiiltäväksi saavista aineista. On muotovaahtoa, tyvikohottajaa, lakkaa, geeliä, syvätehoekstrahoitoainetta, ja ties mitä. Miten niin mulla ”tukka hyvin, kaikki hyvin” -pinttymä? Hah!

Pikku laatikko sisältää allergialääkkeet, toisessa on sekalainen lääkevarasto ja Melarest, jota sitäkin olen tänä vuonna tarvinnut huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi viime kevätlukukaudella.

Valo-10

Sitten pienillä lasihyllyillä on muutama koru, jotka pistän sormusten, korvisten ja ranneketjun kanssa lämpimään veteen puhdistumaan. Ja tuoksut, parfyymit: nyt niitä on kolme. Ei niitä yleensäkään ole enempää. Nykyisin. Ennen oli, mutta olen oppinut ja tottunut siihen että kolme on hyvä. Ilman en osaa olla.

Että näin suuria juttuja täällä tänään.

(Jos tyttäreni näkisi tämän postauksen, hän huokaisisi hyvin syvään, ja toteaisi, ”pitäisköhän sun äiti hankkia itelles elämä”. 😀  )

 

Kuvissa eiliseltä lenkiltä (en sentään ryhtynyt vessaa kuvaamaan :))
Resonanssi – The Resonance
Oulun Energian Lamellipato ja Energiatalo, Kasarmintie 6
Suunnittelu: Leevi Lehtinen
Toteutus: Oulun Energia Oy ja Valoa Oulu!

4 kommenttia artikkeliin ”Oli vaan ihan pakko!”

  1. Älä väheksy pikkuvessaa ollenkaan! Sieltäkin voisi ihan hyvin saada taiteellisia kuvia! Sinällään hauska vessankaspinsiivousjuttu. Pysyi hyvin kasassa!

    Vastaa
  2. Älähän nyt, minusta tämä oli oikeasti kiinnostavaa 😀 Melkein tunsin Armanin tuoksukynttilän tuoksun nenässäni 😉 Olisinpa omana purukiskoaikanani tajunnut suodatinpussit!

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.