Lappiin loppuvueksi

Met lähimä aikaseen, sole poka homma eikä mikhään kuuelta nousta. Ajelima vuoron päältä, nii met ruukaamme melkhein aina tehä.  Oikhen hyvä soli ajela. Porot ja rekat oli kans liikkeelä, net kuitenki pysy omila reiteilää, hyvin mahumma sekhaan. Olima kolmen jälkheen jo mökisä.

Mahottoma hyvälehä täälä tunthuu. Tännekö tullee nii sole mithään huolta, ei tietoakhaan turhasta toimhesta, hithaasti met nyt elelää ja syömä hyvin. Mie tykkää lujasti ku väärtitki tuliva enneko lumenluonti oli ees kunnola alotettu.

Ei kait täsä mithään, nautimma loppuvuen täälä. Etehlää lähetää takas vasta sen jälkheen ko aurinko tääläki kipuaa tunthurin takkaa näkyvii.

~¨~¨~

Mie laitan huomena tievoksi tämän vuen lokiväärteistä ja kommentoaiheista tietua. Kolome kärjessä ja pistesiat julukasen. Palkinoki jaan. Huomisheen, ihmiset!

AmGd7ngIDjIYdGYxCjalxFyRRhL8IBTqwzXoUyr1UNpv

 

 

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.