Rotissööri-piknik vol. 5

Olenhan minä ennenkin leuhkinut tällä paistinkääntäjyydelläni. Että olen harrastajajäsenenä mukana järjestössä, jossa ammattilaiset ja ruoan intohimoiset harrastajat kokoontuvat yhteen milloin minkäkin syyn varjolla nauttimaan hyvistä mauista, ruoasta ja juomasta.

Monia, monia hienoja makuelämyksiä ja uusia asioita, hienoja viinejä ja tekemistä, illallisia, ruokakursseja, tutustumista tuottajiin, juhlia ja oppimista on tullut koettua. Eikä vähäisin ilon aihe ole se, että tässä tapaa säännöllisesti mukavia ihmisiä. Samanmoisia kuin itsekin; ruoka kiinnostaa. Sen tekeminen, siitä elannon saaminen, siitä nauttiminen, sen esillepano. On ilo tavata, jutella, nähdä, kertoa menneestä, vaihtaa kuulumisia tulevan odottamisesta.

On ilo olla yhdessä ruoan ääressä.

Rotissööri-Piknik-7

Tänään oli jo viides Oulun paistinkääntäjien voutikunnan piknik. Aiemmin teemana on ollut Italia (meillä 2011), sitten Välimeri,  ja Aasia, viime kesänä pohjoismainen keittiö ja nyt sitten teemaksi saatiin rosvopaisti ja ”reilua mökkiruokaa”. Pääsimme Pikisaareen, joka on kulttuurihistoriallisesti(kin) hieno saari, ihan keskustan kupeessa.

Yli 30 paistinkääntäjää aveceineen kattoi piknik-pöydän, jonka kanssa ei ollut muuta ongelmaa kuin että miten voisi kaikkea maistaa ..

Rotissööri-Piknik-2

Rotissööri-Piknik-3

Moni oli aiemminkinkin rosvopaistia maistanut, päässyt kokemaan, – me emme. Ja kyllähän se oli ihan hurjan hyvää. Lammasta yrttien ympäröimänä, kesän parhaiden kasvisten kera. Se oli hyvää, ihan tavattoman hyvää. Jopa niin, että Pehtoori jo suunnittelee ”rosvokuopan” tekoa mökille.

Rotissööri-Piknik-5

Silmän- ja jälkiruokaakin riitti.

Rotissööri-Piknik

Rotissööri-Piknik-4

Rotissööri-Piknik-6

Lime-marjakakku

Rotissööri-Piknik-8

Mansikka-pannacotta ja mustikka-valkosuklaamousse

No, nyt en leuhki sanoin enkä kuvin enempää; uskonette, että oli hieno illansuu ja ilta.

6 kommenttia artikkeliin ”Rotissööri-piknik vol. 5”

 1. Rosvopaisti kokematta? Enpä olisi ihan heti teistä uskonut… 😉 Siinähän yhdistyvät ruoan ja mökkeilyn parhaat puolet: on lupa kokkailla kaikessa rauhassa. Ja varmasti tulee hyvää. Lampaan lisäksi varsinkin poro ja hirvi ovat melkoista herkkua.

  Vastaa
 2. Näin se vain on, että eilen ensimmäistä kertaa rosvopaistin äärelle päästiin. Mutta kuten sanottu, ei varmasti viimeistä, ja pitää kyllä itsekin kokeilla.

  Vastaa
 3. No nyt teki IPad tepposet. Linkin piti ohjata Tulikiven sivuille ja siellä rosvopaistiuuniin. Minulla avautuu linkistä jotain aivan muuta.

  Vastaa
 4. Eipä ole huono tuo ”virheellinen” linkkikään. Kristiinankaupunki, helmi Suomen kaupunkien joukossa.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.