Pientä patikointia, mukavaa mökkeilyä

Jos olisin julkkis ja minusta tehtäisiin sellainen lehtijuttu, jossa ”syväluodattaisiin ajatteluani” ja otettaisiin selvää tekemisistäni ja tykkäämisistäni, ja sitten pitkän kysymyssarjan keskellä olisi kysymys ”mikä on lempisuosi”, vastaisin empimättä: ”Tankasuo UKK-kansallispuistossa, Jorpulipään ja Pikku Tankavaaran välissä!”

Ai, että minusta ei koskaan tehdä lehtijuttua, saatikka että ”syväluodattasiin” ja ei ikinä, ei koskaan ei keneltäkään, ei missään yhteydessä kysytä, ”mikä on lempisuosi”, mutta JOS. Jos kysyttäisiin niin vastaisin, että Tankasuo.

Jorpulipää-2

Jorpulipää-2-2

Siellä me tänäänkin käytiin. Vietiin ystävät Tankavaaraan, ja päivän ”ohjelmanumerona” oli kapuaminen Jorpulipään (467 mpy) huipulle. Meille tämä oli kolmas kerta, – se on hyvä reitti. Leppoisaa nousua, loivaa laskua. Pitkospuita ja helppoa rakkaa.

Jorpulipää-5

Säätiedotus oli luvannut viileähköä, sateetonta päivää. No fity-sixty piti paikkansa; viileähköä oli, muttei sateetonta. Vajaan kolmen tunnin patikan aikana ehdittiin sadeviitat, goretexit, avaruusviitat ;), kertakäyttösadetakit, huput, kamerasuojat vetää päälle ja pois eräänkin kerran. Mutta lopultakaan eipä nuo haitannut.

Jorpulipää-4

Illansuussa saatiin sitten aurinkoakin, Hangasojan varrella heinäkuinen sunnuntai-ilta oli karun kaunis. Seurattiin hiiri/tunturihaukan ja jonkun pikkulinnun eloonjäämistaistelua…  Hyvin kaukaa kuvattuna voittaja(t) kelon nokassa.

HAukka

Ja loppuiltahan – tietysti – kului rantasaunoen, syöden, höpötellen. Nuorison kanssakin ehdin chattailla, lukeakin vielä. Mökkeilyä parhaimmillaan.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Kesäkuvakisaan on jo kymmenkunta osallistujaa, mutta vielä ehtii mukaan. Tiistai-iltakin on vielä aikaa lähettää vastauksia. Keskiviikkona tulosten julkistus ja arvonta.

Kesäkuvakisan kuvat ja kysymykset löydät täältä.

4 kommenttia artikkeliin ”Pientä patikointia, mukavaa mökkeilyä”

 1. ”Kell mökki on….hän olkoon onnellinen mökkeilyssään…” Niinkuin näemmä olet/tekin.

  Voittajat kelon nokassa? Piekana/ampuhaukka?

  Vastaa
 2. Tänään, kun olisi ensimmäinen työpäivä loman jälkeen, luulen, että nautin/mme vielä enemmän täällä olosta kun ei tarivtse lähteä täältä pois. Huolimatta siitä että kovin sateiselta ainakin aamu näyttää.

  Voi hyvinkin olla piekana/ampuhaukka.

  Vastaa
 3. Olisivatko sittenkin nuoria nuolihaukkoja? Kuva niin hyvä että uskaltaisin sanoa tuntomerkkien perusteella näin.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.