Blogissa kävijöiden profiili?

Heinäkuu (olkoonkin kylmä) hiljentää Suomen, ja monien blogien äärellä käy talvikuukausia vähemmän väkeä. Kesästä huolimatta tänne Tuulestatemmattuun kuitenkin eksyy satoja ihmisiä päivittäin.

Keskiarvo per päivä

Tarkemmin ajatellen se on hämmentävää. Tilastointi kertoo minulle, että enemmän kuin puolet kävijöistä on lähes päivittäin Temmatun äärellä. Siis lähes kaksisataa käy toistuvasti joka päivä.

Joskus koetan miettiä, ketkä kaikki? Ketä teistä kävijöistä tunnen? Tämä bloggaaminen kun on aika lailla ”monologista”, ei kovin vuorovaikutteista. Olen tästä joskus ennenkin kirjoitellut.

Puutarhassa-2

Nyt olen taas viime aikoina saanut kuulla hieman yllättävistäkin blogikävijöistä. Esimerkiksi, että tämä monivuotinen, päivittäinen, joskus aika henkilökohtainen höpinänäkin on linkitetty Oulun Uutiset -sivustolle. No miksei. Ehkä ne jutut, jotka käsittelevät nimenomaan Oulua ja/tai joissa on kuvia Oulusta kuulunevat tuonne. Muuten on ehkä vaikea kuvitella, että ”laajaa yleisöä” nämä päiväkirjamaiset päivitykseni kiinnostaisivat.

Puutarhassa-3

Nyt olen luonnollisesti vähän huolissani siitä, kuinka paljon kävijämäärät tulevat laskemaan, kun yliopistoelämää-kategoriaan tulee vastaisuudessa varmaan enää hyvin harvoin juttuja. Kuinka moni entinen tai nykyinen opiskelija ja (ent.) henkilökunnan jäsen enää on kiinnostunut, nyt kun minulla ei juuri enää tule olemaan mitään reaaliaikaisia päivityksiä akateemisesta maailmasta?

Joku vuosi sitten tein kyselyn kävijöitä kiinnostavista aiheista, ja silloin tulokset olivat tällaiset…[klikkaamalla suurenee]

kysely

Mitenhän se nyt menisi?

Kevättalvella sattui ihan muutaman viikon sisällä pari tapausta, jotka olivat vähän hämmentäviä ja hauskoja: kerroin ruoka/illallispöydässä pöytäseuralleni ikään  kuin sivulauseessa jotain blogiini liittyvää tyyliin ”minä kun pidän sellaista ruoka-, reissu-, historia-, päiväkirjablogia, niin sitä kautta tuli kerran vastaan…. ” mihin minulle vain puolituttu, oikeastaan aiemmin tuntematon ihminen kertoi, ”joo, kyllä tiedän Tuulestammatun. Olen ollut tässä aikeissa tehdä sen lammaspateen, jonka ohjeen vastikään kirjoitit”. 😉

Ja sitten paras juttu viime aikoina on ollut kun Pehtoori oli Oulussa Kauppahallissa hakemassa meille kalaa, häntä tuli puhuttelemaan pariskunta, tuntematon pariskunta, joka kysyi: ”Oletko sinä RS:n puoliso?” – mihin Pehtoori oli vastannut – hieman hämmästellen – että olen toki. Tämä helsinkiläinen (!) pariskunta oli tunnistanut P:n blogini ja matkasivujeni perusteella. 😉

Puutarhassa-4

Sitten tällainen [joskus turhankin avoin ja laaja] nettisivusto aiheuttaa enemmän tai vähemmän epätoivottuja lieveilmiöitä. En tiedä mistä se johtuu, mutta minulle tulee Skypeen ihan jatkuvasti yhteydenottoja, jotka näyttävät tulevan jostain USA:n etelävaltioista ja kovasti on armeijaväkeä liikkeellä…

 

Olisi kuulkaa kenraalia ja vara-amiraalia tyrkyllä Skype-kaveriksi!

[16.6.2015 14:52:38] , nimeni on Steve Walker,
olen aina verkossa johtuen luonteesta työni,
olen mieluummin sähköpostiliikenne,
jos olen vapaa lähettää sähköpostia sinulle, jos

Olen aina kiire poikani täällä camp.so
antakaa minulle sähköpostiosoitteesi
jotta voin kirjoittaa sähköpostiviestin
kertoa enemmän minua tai että en kirjoita.
Lyhyesti, sähköpostiosoite täältä ***

Mistä näitä Markkeja ja Jameksia oikein tulee Skype-tililleni roikkumaan? Onko teillä muilla?

Heitä en kaipaa, mutta ”roikkukaa” te vakikävijät! Ja tervetuloa kaikki uudet! On mukava kun teitä siellä on, vaikka hiljaisinakin, passiivisina. Ja aina ilahdun kommenteista, ja muistattehan, että vuodenvaihteessa aina palkitaan ahkerin kommentoija. …

Luulenpa, että tulevalla on viikolla on tarjolla ruoka/leivonnaisohjeita, kesäkuvakisa ja ehkäpä kesälukukokemuksiakin.

7 kommenttia artikkeliin ”Blogissa kävijöiden profiili?”

 1. Voi,nyt on ihan pakko vastata…”eksyin” sinun sivuillesi jonkun ruokaohjeen ohjaamana kauan sitten-kiitos siitä!
  Sittemmin on tullut seurattua sivuja mukavien ruokaohjeiden toivossa ja ihan kuin kaverilla kylässä kävisi-ihanaa,että joku jaksaa olla niin aktiivinen ja me muutkin saamme kokeiluun uusia ruokaohjeita vinkkejä.Hyvää ja lämmintä loppukesää Ouluun täältä Lapin korkeuksista,mutta nytkin 12 astetta lämmintä ja aurinkoa taivaan täydeltä!Kesä parhaimmillaan,ja mustikat k-y-p-s-y-v-ä-t…

  Vastaa
 2. Kiitos, Myötäeläjä, ja mukava kun ”käyt kylässä” ja vielä kommentoitkin! 🙂

  Ruokaohjeiden määrä ei tämän uuden elämänvaiheen myötä ainakaan tule vähenemään. Ja todellakin mustikat ja kaikki muukin sato kypsyy, mikä aina innostaakin kokeilemaan kaikenmoista uutta.

  Aurinkoista ja lämmintä kesää sinne pohjoisemmaskin!

  Vastaa
 3. Kyllä minä ainakin pysyn mukana, vaikka yliopistojutut jäävätkin vähemmälle/kokonaan pois. Sinun arjessasi riittää kiinnostavia juttuja muutenkin Heh, tehän olette oikein julkkiksia!

  Vastaa
  • Mukava kun pysyt, Katri. Olet ahkerin(pia) kommentoijia joten hoksaisin ja tulisikin ikävä jos luopuisit. 😉

   Tällä julkkiksella onkin jännä aamu edessä … joten ainakin tänään arjessa jotain kiinnostavaa tulossa.

   Vastaa
 4. Heti asiaan: Älä vaan avaa yhtään niitä armeijapoikien kirjeitä! Hakkereita kaikki ja Nigeriasta. Kohta alkaa lirkuttelujen jälkeen rahojen pyyntö syystä tai toisesta. Kaikki sinne menevät rahat menevat melkein täysin Boko Haram rikollisryhmälle! Yritän etsiä sen artikkelin. Ryhmä kulkee nimellä Yahoo Boys of Nigeria. Älä edes mene kuukeloimaan!

  Vastaa
 5. Irma, ei nuo armeijapojat lähetelleet kirjeitä, vaan soittelivat Skypellä. Moni soitti monta kertaa. En tietenkään vastaa, yhteydenotot torpattu skype-asetuksilla.

  Eläkkeellä ollessa tuntuu monilla olevan kiirettä. Sinulla on ollut hienoja reissuja, olen käynyt lueskelemassa. ..
  😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.