Kohti Bad Gasteinia ja Alppi-vaellusta!

Huomenna lähdetään!

Kartta

Kohteena siis Bad Gastein, joka  on Salzburgin osavaltiossa Itävallassa, vain noin 200 kilometrin päässä Välimereltä ja reilun tunnin ajomatkan päässä Salzburgista, jonne me siis huomenna lennämme. Bad Gasteinissa on yli 6000 asukasta ja se sijaitsee noin 1000 metrin korkeudessa. Se on Alppien eteläosassa, Hohe Tauernin kansallispuiston pohjoisreunalla Gastein-laakson päässä. Kolme vuotta sitten olimme Kitzbühelissä eli Hohe Tauernin länsipäässä.

Kaupungin erikoispiirre on kuulemma vesiputouksen reunalle syntynyt keskusta ja sille on ominaista jyrkät ja kapeat kadut [kiva että saa kylässäkin vähän nousuja!]. Kylpyläkaupunkina se oli kuuluisa jo 1800-luvulla: valtavat historialliset hotellit ja keskustan jugend-tyyliset kivirakennukset on rakennettu jo vuosina 1850 – 1930. 

Kuumien lähteidensä ansiosta  BG tuli jo 1800-luvulla muodikkaaksi lomanviettopaikaksi, jossa vieraili paljon hallitsijoita sekä rikkaita ja kuuluisia. Yksi merkittävä lomailija oli muun muassa Saksan keisari Wilhelm I kanslerinsa Otto von Bismarckin kanssa. ja nyt melkein heti näiden jälkeen me sinne lähdemme … 🙂

Alppimatkojen matkantarjontaan turvaudumme ensimmäistä kertaa: Kitzbühelissä olimme Youtravelin reissulla ja La Gomera – Teneriffa -patikkareissun matkanjärjestäjänä oli TEMA-matkat (Finnmatkat).

Tällaista viheltelevää menoa minäkin sieltä odotan! 🙂

Alla oleva kuva (kesältä 2011) kannattaa klikata isommaksi, kuten toivottavasti tulevan viikon muutkin kuvat, jotka tänne toivon mukaan ehdin (vaelluspäivän jälkeen jaksan (edelleen olen huolissani omasta jaksamisestani)) laittaa.

tausta

Videoista puheenollen, harjoittelin puhelimen videokameraa: meidän Elmeri näyttää, että kilpikonnat EIVÄT liiku hitaasti.

 

Ja sitten pitää muistuttaa, että KESÄKISAAN  osallistumisaikaa on sunnuntai-illan loppuun asti. Tähän mennessä on tullut kolme ”vastauspaperia”. Kovasti odottelen lisää: pelkällä osallistumisella voi voittaa! Alpeilla suoritetaan arvonta maanantaina, ja tulokset julkistan alkuviikosta (keskiviikkona on patikkavapaa päivä, joten viimeistään silloin!) .

Auf Wiedersehen! Huomiseen!

2 kommenttia artikkeliin ”Kohti Bad Gasteinia ja Alppi-vaellusta!”

  1. No huh, onpa konnalla kiire! Mihin hän noin kauheaa vauhtia on menossa? Enpä ole ikinä nähnyt kilpikonnan liikkuvan hitaasti enkä nopeasti. Nyt näin 🙂 Huomenna aion rustata oman vastaukseni kesäkuvakisan. Muistuttelehan vielä asiasta, niin joku muukin saattaa innostua mukaan.

    Vastaa
  2. Elmeri kirittää minua kun treenaan kohti parempaa kuntoa. 🙂 Mansikan perässä se juoksee. Ja usein muutenkin.

    Ratkaisuhakuista lauantaita kisan parissa.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.