Pieniä herkkuja_

 

Tiedättehän, aamuksi smoothie (tänään eilistä parempi), vähän töitä, hiihtämään, saunaan, ruokaa, leposet, vähän töitä. Nyt bloggauksen vuoro.

Ja siihen ei enää kulukaan koko iltaa kuten usein aiemmin, vaikka liittäisin moniaitakin kuvia! Meillä on täällä toimiva, ei mikään salamannopea, mutta joka tapauksessa kesken kaiken simahtelematon, nettiyhteys. Vaikka nyt tuulee, tuulee kovasti, vaikka vähän pyryttää, vaikka Saariselän alueella on sentään jonkinmoinen sesonkiaika (= mahdollista ruuhkaa tietoliikenneyhteyksissä) niin meidän netti pelittää! Yesh!

Tätä ennenhän olen kokeillut kaikki Suomen operaattorit, kesäkeleillä bloggailen pihalla, työsähköposteja on joskus käyty autolla nelostien varressa lähettelemässä, – kaiken kaikkiaan kaltaisellleni nörtiille tämä nettiongelma on ollut ropleemi ja mökkielämänlaatua olennaisesti heikentävä tekijä. Naapurimökeissä netit pelittää, mutta tämä meidän möksä on vähän notkelmassa, jossain hitsin katveessa, mikä on tehnyt mokkuloiden ja kytkyläppärin kanssa liikennöinnin vaikeaksi.

Yhdeltä tutulta (kiitos JJ) saimme vinkin firmasta, joka luo yhteyksiä myös haja-asutusalueille, laajakaistojen ulottumattomille kairoille.

antenni

Siis nyt meillä on Hajakaista. Asentaminen ei ollut ihan ongelmatonta pehtoori on viettänyt eräänkin tunnin antennin ja sen johdon asianmukaisessa, turvallisessa, siistissä asentamispuuhassa (Ivalosta koetettiin hakea jatkoantennijohtoa, turhaan) ja minä olen säädellyt iPadia ja läppäriä, soitellut ko. firman ”helpdeskiin” (jossa on puhuttu suomea eikä datistien slangia), mittaillut nopeuksia ja sen sellaista.

Ja meinasi hieman hymyilyttää kun ennen tänne tuloa, kun tuo kuvissa näkyvä pikku antenni ja modeemi (vai reititinkö sen nimi lienee?) saatiin (huom. tuotiin kotiin) ja sähköpostitse tuli liittymän asennus- ja säätöohjeet (eivät ehkä ihan selkeimmät mutta kyllä niillä homma oli mahdollista saada toimimaan) ja sitten sen sähköpostin lopussa luki, että  ”Jos tulee ongelmia yhteyden löytämisen kanssa, voimme katsoa tukiasemille kompassisuuntia. Soitto tai sähköposti meille, niin katsomme suunnat.” Kerrassaan loistavaa: nimenomaan ollaan hankkimassa uutta antennisysteemiä juuri siksi kun yhteydet EI TOIMI, eikä sähköposteja voi lähetellä. Siis miten ihmeesä pistellään sähköposteja ja kysellään yhteyden luomisesta? Noh, ei mikään iso juttu ja nyt toimii. Vielä täytyy Oulusta yksi piuha tuoda ja vähän säädellä (johtuu lähinnä kytkyläppäristä ei tästä kaistajutusta), mutta jo nyt meillä on täällä oma wlan-verkko! Eikä edes maksa mahdottomasti.

antenni-2

Kuvien liittämisen nopeudesta ja helppoudesta riemastuneena yksi eilen harjoituksena kännykällä ottamani panomaaraotos (klikkaamalla suurenee). Näitäkin nyt voi liitellä! Näitä ja paljon muita! Nyt minä voin muuttaa tänne möksällä pidemmäksikin aikaa…. 😉

antenni-3

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.