– Mikset nukkuisi jos kerran yöunetkaan ei katoa päiväunosten vuoksi?

Miksenpä tosiaan? Pehtoori kehotti syötyämme menemään (taas!) päikkäreille, – minähän menin – kuten olen tehnyt joka ikinen päivä täällä ollessamme. Ja kuinka se on ollutkaan mukava vartiksi, puoleksi tunniksi kamarin erinomaiselle sängylle torkahtaa. Alan olla vallan erinomaisesti levännyt.

Arktinen myrsky? Siitä olemme eri mieltä. Minun mielestäni tänään  (ja jo viime yönä) on ollut arktinen myrsky: on tuullut, on satanut välillä jäätävää tihkua ja alijäähtynyttä vettä, välillä tuiskunnut lunta, välillä muuten vain tuullut hirmuisesti. Pehtoorin mielestä on ollut jotensakin tavallinen hiihtolomakeli. Minusta sikälikin poikkeuksellinen maaliskuun alun sää, että ei ole ollut hirmuisia aamu/yöpakkasia. Kymppiviikolla kun täällä on tapana, että joutuu odottamaan puolille päivin yöpakkasen ( – 28 – 20 C ei ole mitenkään tavatonta) lauhtumista jotta voi lähteä ulos, mäkeen tai ladulle. Nyt ei ole tarvinnut odotella. Mutta silti en tänään ole lähtenyt mihinkään.

Minun mielestäni täällä on ollut sellainen keli, että olen voinut ihan hyvällä omallatunnolla hoidella sisällä niitä juttuja, jotka ovat tekemättöminä aiheuttaneet huonoa omaatuntoa: gradu on luettu ja arvosteltu, paistinkääntäjien sivustoa olen päivitellyt (eläköön toimiva nettiyhteys!!) ja pitkän jäsenkirjeen olen laatinut, sähköpostiliikennettä ja muitakin työjuttuja olen hoidellut. Siten siis oikein kelpo pirttipäivä ollut. Jo vain on ollut hyvä päivä.

Aamu alkoi smoothiella: kiwi-banaani-proteiinijukurtti-sitruunamehu-sitruunamelissa-minttu. Tähän asti paras.

nesteytystä

Uusi tuttavuus tällä lomalla on ollut valmiiksi savustettu valkosipuli: ostimme Oulusta (Välivainion K-market) jo lähtiessä. On ollut hyvää kermaviiliin murskattuna savukalan kanssa, hyvää uuniperuna/porkkanalohkojen kanssa uunissa muhien, hyvää lehtipihvin kanssa pannulla makua antamassa. Suosittelen.

Pieniä herkkuja_-4

Edessä leffailta vai Siiri Magga-Miettusen elämäkerta kakkosen loppuunlukeminen? Ehkä leffa – saisin samalla kudotuksi säärystimet valmiiksi. Loma kun loppuu, eikä niillä todellakaan ole käyttöä kaupungissa : ) — mutta, mutta saisinpa senkin jutun valmiiksi. Eilen katsottiin Haute Cuisine -elokuva. Sekin niitä rainoja, joita oli tarkoitus ja aie käydä kaupungissa teatterissa katsomassa, mutta oli muka joku syy, ettei ehditty, viitsitty, haluttu. Nyt on sekin katsottu. Kannatti. Hulppean näköisiä ruokia, jos kohta juonikäänteet eivät niitä vauhdikkaimpia olleetkaan. 😉

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.