Aurinko! Tänään on paistanut aurinko, hanget ovat kimmeltäneet, suksi on luistanut, ruoka on maistunut., antenni on asennettu, [töitä ei ole juurikaan tehty, ] – tänään on ollut hyvä päivä. Smoohtiet aamiaisella.  Hmmmm…

Laskiaistiistai

Ajattelin ensin hiihtäväni vain Rönkönlammelle, mutta poroaidalle asti hyvinkin jaksoin, ja takaisinkin – tietysti. Mennessä ei juuri muita hiihtäjiä näkynyt – olin sen verran aikaisessa [ei oikein vielä lomaunirytmiä ole 😉 ] – eikä aurinkoakaan,

Laskiaistiistai-9

Laskiaistiistai-10

palatessa jo sinistä taivasta, muutaman kerran puiden varjot kimmeltävällä hagella, aurinko jossain.

Laskiaistiistai-2-2

Kunhan pääsin mökin pihaan niin jo paistoi.

Laskiaistiistai-7

Laskiaistiistai-3-2

Pehtoori lähti kun minä tulin; ihan samasta syystä kuin emme Oulussa lenkkeilekään kaksistaan, ihan samasta syystä emme hiihdäkään kimpassa – minä olen niin paljon huonokuntoisempi, etten ala verenmaku suussa skabaamaan miehen kanssa. Ei pehtoorista olisi mukava vatuloida minun vuokseni; siis käymme erikseen ja hyvä niin. Patikointi sopii samaan tahtiin, mutta ei lenkkeily eikä hiihtäminen.

Sauna kuului pävään. Niin kuin täällä aina.

Laskiaistiistai-3

Eikä  pieneen mieleenkään tullut pulahtaa puroon.(Varjokuva? Piiloselfie? 🙂 )

Laskiaistiistai-8

”Uusi” ruokakin tuli sovelletuksi. Paistelin broilerin filesuikaleita oliiviöljyssä, suolasin (ruususuolalla!), sivelin makealla tulisella sinapilla, sitten loraus ruokakermaa pannulle, juuri ennen tarjolle tuomista silputtua basilikaa ja pippuria. Vaikeahan tämä oli, mutta kyllä kannatti. 😉 Ne hiihtäjät tarvitsemme protskua. 😀 Ja hiilareiden tarve tuli tyydytetyksi laskiaispullilla.

Laskiaistiistai-4

 Laskiaistiistai-6

Laskiaistiistai-5

 

Iltapäivällä ja nyt vuorossa lukemista ja surffailua (voi miten nopea yhteys meillä onkaan! Kerron siitä huomenna.)

Ehkä joku elokuvakin vielä ohjelmassa, olisi kutomistakin. Toissailtana katsoimme ”Kekkonen tulee”. Erinomainen elokuva näissä maisemissa katsottavaksi. Mie niin tiiän tämän pohjoisen maailmanäären ihmisten mentaliteetin; jo vain Kekkosta on täällä odotettu ja vieläkin kaivataan.

Nyt pakastuu: on jo -10 C, koko päivän ollut pari pakkasastetta, auringossa jo tuntunut lämpö. Näkyisiköhän revontulia, pilviä ei ainakaan paljoa ole… pitääpä tarkkailla.

Kiireistä on loma. 🙂

4 Comments

  1. Kevätauringon pilkahdus varmasti piristi, mutta kunnon reposet olisivat varmasti loman kohokohta! Mukavaa lappiloman jatkoa, revontulikuvia odotellessa!

  2. Kyllä revontulet olisivat – ainakin kuvauksellisesti – loman huippukohtia, mutta eipä niistä taida olla toivoakaan. Viime yönä ihan tähtikirkas taivas, -13 C mutta ei mitään havaintoa. Aamuksi jo lauhtui ( -3 C), koko päivän pilvessä, vähän tuhnu keli, nyt tuulee kovasti ja pieniä pyryn poikasia – ei tietoakaan mistään reviksistä. 🙁

  3. Älä vielä luovuta revontulien suhteen. Auringossa on tällä hellä iso auringonpilkku, jonka epäillään päästävän lähiaikoina avaruuteen melkoisen aurinkomyrskyn, jonka myötä komeita reposia voi olla luvassa.

  4. En anna periksi, kyllä minä taivaalle ja auroras now -sivuille säännöllisesti katselen.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.