Kevätkokkailuja …

Vesisateesta huolimatta, tai ehkä sen tuoman toivon (lumen sulamisesta) myötä ja kunniaksi, tänään parsaa. Kevättähän se tarkoittaa. Tämä vanha hyvä ohje KLIKS oli tänäänkin lyömätön. Parsan rinnalle paistelin makkaraa, Wigrenin JuustoBratwursti oli erinomaisen hyvää tässä(kin) yhteydessä.

parsaa_

parsaa_-2

Ruotsalaista Limoncelloa? Mitä ihmettä? Nythän on niin, että olen jo vuosia sitten kehitellyt oman reseptini ”Limoncello di casan” valmistamiseksi. Italialainen sitruunalikööri on ollut meillä usean kesän vakiotarjottava jälkiruokien keralla tai niiden jälkeen, täytekakkujen kostuke, boolien perusaines, aperitiivien pohja-aines, pieni hyvä …

Ohjeeni juju on ollut se, että pohja tehdään suomalaiseen Finlandia-vodkaan, mutta mikä lie piru nyt tänään Alkossa iski, kun skippasinkin kotimaisen laatutuotteen, ja ostinkin pullollisen länsinaapurin vodkaa, pullollisen Absolutia. Ehkäpä se oli tuo Citron, joka pisti miettimään, jotta josko likööriin tulisi entistäkin situruunaisempi vivahde tämän myötä? Tiedä häntä, mutta nyt prosessi on alussa. Kerron kesällä, miten onnistui. Jollet halua riskeereta, tee varman päälle, ja osta Finlandia Limeä ja tee liköörisi siitä. Alkuperäinen ohjeeni on täällä KLIKS . Kesävieraasi kiittävät kun nyt teet! 😀

sitruuna-2

Sitruuna

Näitä safkoja ja monia huomisen kokkailuja varten olin aamuvarhain hallissa ja huitelin muuallakin asioilla – ja tietysti läksyjä tekemässä. Kuvailuja kuitenkin aika vähän. Mutta kukkakaupassa kävin, ja Decorassa: tilasin Festaan uuden kaitaliinat! Viisi vuotta Festa on ollut lime/harmaa/valkoinen, mutta nyt tulee uudet kauniit taivaansiniset liinat! Ui-jui…. Mukavaa. Kaunis mattokin siellä olisi ollut, mutta olin tiukkana, enkä sortunut. Festa olkoon matoton.

Iltapäivän ja illansuun olen siivoillut. La Festa on kuurnattu, ja kevättä sinnekin vaihdeltu. Pehtoori on saanut piazzan putsatuksi lumesta, jota muutoin riittää koko pihapiirissä vielä yllin kyllin…

Lauantait ovat leppoisia.

6 kommenttia artikkeliin ”Kevätkokkailuja …”

 1. Minäkin olin tarttua siihen ruotsalaiseen versioon, mutta sitten tuli varovaisuus ja pitäydyin limessä. Huomenna luomusitruunien ostoon. On sitten mitä tarjota kesän vieraille…

  Vastaa
 2. Voi kiitos parsareseptistä, niitä olen yritellyt valmistaa, ja – no joo, on tullut hyviä sekä semmoisia toisenlaisia… Tätä kokeilen pikimmiten.

  Vastaa
 3. Mekuru, – pitkästä aikaa,… Kokeile ihmeessä. Tuo parsaohje on ylivertaisen hyvä. Tällä tulee ei-niitä-toisenlaisia. 🙂

  Vastaa
 4. Taas jälleen tietopaukku postaus! Maukasta jo lukea saati syödä ja juoda. Kaipasinkin tuota sinappikastike ohjetta, meinasin jo kysyäkin, oli niin hyvää kalan kanssa!

  Vastaa
 5. Sinappikastike on helppoa ja hyvää ja säilyy kauan… Nyt muistankin milloin ja mitä varten sitä olin tehnyt. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.