Huhtikuun ruokahaasteena onkin yllättäen juoma. Viime kuun haasteen voitti Mustikkpöperöä-blogi voittoisalla palsternakkareseptillään. Sen ansiosta on Mustikkapöperön vuoro haastaa meidät muut. Ja Mustikkapöperön asettamassa haasteessa lukee näin:

Kevään kunniaksi huhtikuun ruokahaasteen aiheena on hedelmäinen juoma. Se voi olla mitä vain pikkudrinkeistä, täyttäviin pirtelöihin tai juhlava booli. Loihdi päähänouseva piriste, palauttava superjuoma tai lastenkestien janonsammuttaja.

Ja minähän päätin osallistua Limoncellolla. Italialainen sitruunalikööri on sellaisenaan hyvää, molto bene!,  ja sitä voi käyttää niin moneen…

Italialaisissa keittokirjoissa reseptejä Limoncellon valmistamiseksi on paljon! Olen ottanut kaikista jotain, kaikista muuttanut jotain ja soveltanut oman suomalaisen (Finlandia-) versioni. Joka on tyyliini hyvin yksinkertainen. Tätä olen tehnyt jo aika monena keväänä. Ja testauttanut Italian kävijöillä, jopa italian kurssimme opella, rotissööreilla – eikä kukaan ole huonona pitänyt, päinvastoin. Muutama on halunnut reseptinkin.

Resepti Limoncello di Casa
(kuvat suurenevat klikkaamalla)

Tarvitset ensin:
viisi kauniskuorista sitruunaa
pullon Finlandia Lime Vodkaa
(tai Absolut Citron)

ja parin viikon tai kuukauden kuluttua:
1/2  litraa vettä
1/2 kg sokeria

Pese sitruunat saippuavedessä. Kuori sitruunoista keltainen ohut osa. Laita kuorisuikaleet pulloon/purkkiin ja kaada päälle vodka. Jätä pullo ikkunalaudalle pariksi viikoksi. Siivilöi kuoret pois.

Kiehauta vesi ja sulata sokeri siihen. Yhdistä keltaiseksi, sitruunaiseksi makuuntunut vodka ja sokeriliemi. Laita likööri kylmään vähintään kuukaudeksi. Loppukesällä maistuu jo parhaalta, mutta silloin jäljellä ei ole enää paljon … 😉 Ehkä kannattaakin tehdä heti kerralla tupla-annos.

Tästä ei tule kovinkaan makeaa eikä kovinkaan vahvaa (20 %) mutta juuri sellaisena se kesän lämpiminä päivinä hyvin jäähdytettynä maistuukin parhaalta. Ja tämä on niin hyvää täytekakun kostuketta, ja aika moneen muuhunkin jälkiruokaan on mukava lorautella omatekoista Limoncelloa. Ja sentti, pari kuohuviinilasin pohjalle, päälle joko makeaa Asti Tostia tai kuivaa proseccoa ja kesän ihana kuohuva on siinä. Ja pohjana omatekoinen sitruunalikööri. Hmmmm…

Talon Limoncello – Limoncello di Casa, per favore.

12 Comments

 1. Kiitos reseptista. Lienenko jaksaisin saastaa ja valmistella niin kauan. Tama kysyisi karsivallisyytta!
  Maisteltu on ja hyvaksi havaittu, hyvassa seurassa, viela:)

 2. Leena, kokeile ihmeessä. Helppoa ja hyvää.

  Railaterttu, kuinkas arvasinkaan kommenttisi 🙂

  Yaelian, Limoncello sopisi sinun blogiesi väri- ja kuvamaailmaan 🙂

  Irma, yritä ihmeessä. Bethpagen kesäjuhlissa keräät pisteet omatekoisesta likööristä. 🙂

 3. minulla muutama yhtiökumppani / ystävä italiassa. Tutustuin limotcelloon kolme vuotta aikaa mm kyllä maistuu. Siellä yleistä kaikkien ystävien mummotkin tekee kyseistä herkkua . Huom. Kokeilkaa tilatkaa cabucino juokaa pois lähes kaikki ja sen jälkeen 4 cl grappaa huuhtele kuppi hyvin grappalla ja nam .. Hyvää limo kesää kaikille maanantaina taas italy kutsuu 4 pv kurssit tiedossa ja varmaan jokunen limo tulee nauhaastua.

 4. Nautihan Juhani Limoncelloa, se kuuluu kyllä Italian matkaan. Grappa ei sovi minun suuhuni, mutta tiedän aika monta joille sekin maistuu … 🙂 Buona vaganza!

 5. Kylläpäs tuli hyvää! Lidlistä löytyi vielä kuukausi sitten hyvännäköisiä espanjalaisia luomusitruunoita, tein limoncellon tosin Tapio-viinaan, koska sen neutraali maku on sopinut mielestäni parhaiten myös omatekoiseen karpalolikööriin. Kuopiossa maistelimme linoncelloa viikonloppuna kolmen polven voimin ja kaikki ihastuivat!

 6. Hienoja sovelluksia perusohjeeseen, Sirpa. Ja Limoncello sopii pääsiäiseen(kin).

  Leppoisaa ja makoisaa pääsiäistä!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: