Ei niin tavallinen maanantai

Yöllä oli satanut puuterilunta, kaikki ulkona valkoista ja pehmeää. Se oli hyvä houkutin miettiä mäkeen lähtemistä, mutta toisaalta hiihtäminenkin saattaisi maistua…

Näitä aamiaisella pohdin ja samalla katselin, että olivathan ne perunanarsissit toipuneet eilisestä automatkasta. Roudasimme ne, ja perjantaina saamamme komean kukkakimpun ja tulppaanit ja pienet pihanarsissit Oulusta tänne. Kerralla pohjoinen kukitettu.

 

Päädyimme sitten molemmat hiihtämiseen, pehtoori lähti poroaidalle ja minä Prospektorin lenkille. Minä lähdin turhan aikaisin; aamupakkkanen (- 10 C) tuntui vielä ladussa, ei mitään lentävää keliä, mutta väliäkös sillä: olihan kuitenkin rauhallista, valkoista, aurinkoista, kaunista. Ja maanantai.

Korostan sanaa maanantai.  Pääsiäisretriittini (ks.esim. 2009 tai 2010) on taas  vähän ”vajaa” mutta menee se hiljainen viikko näinkin. Iltapäivällä notskilla, kuvailemassa, kaupparessulla, kävelyllä Hangasojantiellä (melkein joka mökissä on porukkaa, mikä on hyvin harvinaista), kaikenmaailman tyhjäntoimitusta … vasta iltapäivän lopulla pilvistyi. Siirryimme sisälle… mm. uuden taulun ripustus ohjelmassa. Ei huono, vai mitä mieltä olette?

(klikkaa kuva isommaksi…)

Sitten kevyttä  einehtimistä; meillä oli ajatuksena, että syömme tämän viikon pääasiassa kasvisruokaa, ajatuksena, että syödään kevyesti ja liikutaan paljon. Ajatuksena ja aikeena vallan erinomainen ja jo pelkkä tuollaisen suunnitteluhan  hoikentaa  🙂 heh !  ja sitten minä satuin surffailemaan Saariselän sivuilla ja  onneton löysin tämmöisen KLIKS: huomennako se olisi sitten kylille ajeltava… 😉 Se siitä kevyesti syömisestä.

Ruoasta puheenollen… Naapurin nili* on niin kaunis. (* saamelaisten ruokavarasto, varastoaitta)

Ja kaikille teille, jotka kuumeisesti mietitte, mitä pääsiäisenä ruoaksi? Yksi järjettömän hyvä ruoka on lammaspatee. Jos kokonainen lampaanviulu ei innosta, ei ole tarpeeksi syöjiä, olet mökillä tai muuten vain haluat helpon ja erinomaisen tarjottavan pääsiäispöytään, tee lammaspatee. Ohje on LappItalia-keittokirjassani sivulla 19. Jos sinulla itselläsi ei ole kirjaa, niin täältä löytyy.

2 kommenttia artikkeliin ”Ei niin tavallinen maanantai”

  1. Kommentti ei liity tämänpäiväiseen päivitykseesi, mutta teinpä tänään koe-erän mätimoussea ohjeesi mukaan. (Minun on aina tehtävä koe-erä kaikkea ennen vieraille tarjoamista.) Ja niin hyvää tuli, että sitä saavat lähiaikoina muutkin!

    Vastaa
  2. Satu, kiitokset palauteesta! Minäkin teen melkein aina koe-erän ennen vieraille tarjoamista… :). Mätimousse on hyvää, siitä pitävät melkein kaikki. Meidän juniori söisi yksin Mari-skoolillisen jos vain annettaisiin. Ja nyt miniäkokelaskin on siitä oppinut pitämään. Sitä on meillä aina sekä juhannus- että joulupöydässä ja aika usein täällä mökilläkin….

    Toivottavasi vieraillesikin kelpaa.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.