Netistä tilattuja – ja peruttuja

Tänään soittivat matkatoimistosta: meidän jo ajat sitten, joskus sydäntalvella,  varaamamme matka ensi lokakuuksi on peruttu, koska ei ollut tarpeeksi ilmoittautuneita. Matka oli loka-marraskuun vaihteessa Peking – Taiwan – Hongkong. Olen kyllä pahoillani peruuntumisesta, juuri tuo Taiwan olisi ollut kiinnostava kohde. Nyt olisi löydettävä uusi reissu… Bhutan-Kathmandu? Mutta kun jäljellä on vain yksi paikka… Kiina pähkinänkuoressa? Tansanian suursafari on jo täynnä.. Minne ihmeeseen? Matkaan on päästävä. Minä olin jo niin Kiina-orientoitunut… Kummitytön kanssa oli sovittu Beijingiin illallinenkin. Eivät siis kuitenkaan isoja ole murheeni tänään: matka vaihtunee toiseksi.

Tämä viikonloppu on tyhjä! Ei sovittuja juttuja. Ei pakollisia menoja. Ei mieluisia meetinkejä. Ei itse asiassa ollut viime viikonloppunakaan, joten oli enemmän kuin luonnollista, että keksin lauantaina soitella systerille, jotta josko järjestäisimme nyyttäri-sapuskan eräiden nimipäivien kunniaksi. Soitimme murmelinkin syömään, ja tyttären. Lauantaiehtoolla hiljaa mielessäni ajattelin, että ajelen sunnuntaina Stockalle ja ostan kaikkea mukavaa puolivalmista – vaikka sitten vähän tyyrimminkin – ja katan kauniisti ja:  se on siinä. Ja sitten sunnuntaiaamuna valkeni, että on helluntai: kaupat on kiinni. Ei muuta kuin kerrankin vierasvara köksäilyä. Aina mietin niitä naistenlehtien juttuja ”yllätys-vieraille-nopeasti-herkkuja”. Eivät  ole olleet mun juttu. Minä kun en osaa vieraille tehdä mitään nopeasti. Haluankin käyttää aikaa… Mutta niin ne meni nekin kekkerit sunnuntaina. Päivänsankarit saivat syödäkseen ja  kaapien kätköjä tuli hyödynnettyä.

Tälle viikonlopulle en todellakaan aio mitään järkätä. On kotitöissä, töissä ihan yllin kyllin tekemistä. Ja keskiviikkona kohti mökkiä. Yesh, yesh, yesh….

Tiedättekö, miten hammashoito ja sandaalit liittyvät yhteen? Siten, että käyt – taas kerran – hammaslääkärissä, tai oikeastaan hammashygienistin luona, ja näet hänellä mukavannäköiset sandaalit ja kysyt, mistä moisia saa. – Maahiset näitä myy. Siis eikun nettiin ja tilaamaan (klikkaamalla kuva suurenee.). Minä olen saanut tänään omani. Ihanat ovat. (eikä ole maksettu mainos) Eivät ole minulla kovin pienet, mutta mitäpä minä sellaisilla? 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.