Sisilia maistui

Aamupäivällä lauloivat linnut! Ja on lauhtunut, – pitkän pakkasajan jälkeen aamulla näyttää nuoskaiselta, harmaalta, tylsältä, kaikkien kuulaiden, kirkkaiden, kristallisten päivien jälkeen —  on tuhnu. Mutta ah, keväältä tuntuu. Helmikuu on kohta kärsitty. Kevät!

Eilen iltasella oltiin vielä lämpimimmissä tunnelmissa: viinikerho oli meillä ja teemana Sisilia. Sicilia est insula. Sen verran me kaikki osaamme italiaa.

Ja viinikerhomme on oppinut pitämään italialaisista viineistä. Ja sisilialaiset siis maistuivat, olimme tuoneet ne pari vuotta sitten Taorminan reissulta. Etnan rinteillä kasvaneista rypäleistä puristetut punkut olivat olivat vähintäänkin kelpo viinejä. Ja vielä paremmin maistuivat pari toscanalaista IGT-viiniä (Tignanello ja lahjaksi saatu Antinorin Badia – jos joskus sattuu kohdalle niin kannattaa ostaa pois ja ikäännyttää kymmenvuotiaaksi: perfetto!). Sitten me nautimme kerhomme oppi-isän, 20 vuotta sitten meidät yhteen yhyttäneen latinistin (minunkin latinan opettajani) ja Italian viinien tuntijan, meille suositteleman marsalan. Voimallista, sisilialaista jälkiruokaviiniä. Kerhon juhlavuonna (oikeesti 20 vuotta aktiivista viiniharrastusta!) ei niin huono maistelu…

Meillä oli kaikenlaista pientä syötävääkin. Uusi, helppo salaatti oli sisilialainen tomaattisalaatti: rasiallinen kirsikkatomaatteja, puntti tuoretta minttua, yksi (puna- tai roscoff-)sipuli, oliiviöljyä, mustapippuria, sitruunanmehua, pecorino tai parmesan-lastuja. Puolita tomaatit, silppua sipuli ja minttu. Sekoita keskenään, kaada joukkoon öljy ja sitruunamehu, rouhi päälle mustpippuria, ripottele vähän (sormi)suolaa, ja päälle juustolastut. Anna vetäytyä jääkaapissa tunteroinen. Kesäistä, kevyttä, kaunista.

Tänään sitten vielä eilisen ”siivoilua”.

Ja soitin tyttärelle: viikon päästä nähdään!!

________________________________________________________

Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka hurjan hieno ääni Sunrise Avenuen Samulla on? Minä olen ajatellut, – ja pitänyt! Nytkin soi – ja isosti soikin!  Onhan ihan hurjan hieno ääni!

&

3 kommenttia artikkeliin ”Sisilia maistui”

 1. Tsau, parahin Sisiliano!

  Sicilia -> Aetna -> Aetnam ornant uvae. Sì, mutta saako Erkkikään selvää paikan endeemisistä rypäleistä? Cannonau? Mutta se tuleekin Sardiniasta. Sardinia est insula.

  Kun kuuntelin komeaäänistä Samua, mieleeni tuli oitis eräs toinen S, jonka äänestä lumouduin – jälleen kerran – tänään (eilen). Tumma, nöyrä altto. The One and Only Seija Karpiomaa!

  ”Maria Dolores” ja Seija Karpiomaa vuodelta 1958 oli lauantain toivottujen 26.2.2011 täsmäantia seniorikorville. Sukupolvibalanssiin nimissä kerron, että TÄMÄ helmi on kuunneltavissa YLE Areenalla 31 min 02 s tallenteen alusta lukien.

  http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1298740291585&language=fi

  Ettäkö kampakeraamiselta ajalta? So what?

  Vastaa
 2. Raila, enpä oikeastaan hämmästy. 🙂

  Koivu, ei saa Erkkikään selvää, mutta voi niistä pitää.

  Seija Karpiomaa: ei huono. Kampakeraamiselta ajalta? Vuosi 1958 levytysvuotena ei ole kampakeraamiselta ajalta. Päinvastoin, oikein hyvä vuosi.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.