Pitkän päivän ilta

Antiikkimessuille vai ulos? Ulos.

Kevättä kohti mennään, päivät pitenee. Vielä ei kuitenkaan olla ihan siinä, mitä Ilmatieteen laitoksen sivulla uuden vuoden aattona lupailtiin: silloin nettisäätiedotuksessa oli ilmoitus, että Saariselällä päivän pituus on 76 tuntia ja rapiat! Klikkaile isommaksi niin näet tämän suuren lupauksen! Tuolloin pohjoisessa oli vielä kaamos, elikkäs aurinko ei noussut, eikä sitten luonnollisesti myöskään laskenut,  … mutta tämmöistä lupaili Ilmatieteen laitos.

Tuollainen päivä riittäisi – ehtisi kerrankin tehdä kaiken, mitä aikoo.

Tälle päivälle en paljon aikonutkaan. Ulos aion, ja meninkin. Ihan hurjan hieno keli. 82 kuvaa räpsin eikä oikein kummoisia yksikään…  Mutta pari tuntisen taapertelin pitkin jokivartta, Intiötä, Lyöttyä (kamala sana, vain Oulussa voi olla Lyötty!) Auringon lisääntymisestä huolimatta – tai sen takia – haluaisin hypätä helmikuun yli. Se ei ole minua varten. Helmikuu on maailman turhin, kylmin, kovin, katalin kuukausi. Mutta ei auta,  täytyy vain yrittää etsiä kaikenlaista kaunista …

Voiko näin kaunista laulua ollakkaan?

4 kommenttia artikkeliin ”Pitkän päivän ilta”

  1. Aivan ihana laulu. Kylmät väreet vain kulkivat pitkin kehoa koko kolmeminuuttisen. Tähän täytyy tutustua vielä paremminkin.

    Kiitos blogistasi! Olen löytänyt sen ihan vasta, ja käyn aina välillä vilkuilemassa ruokajuttuja ja muutakin.

    Vastaa
  2. Katri, tämä on niin herkkä biisi…

    Mukava kun löysit Tuulestatemmattuun: piipahtelehan toistekin 🙂

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.