Ruokajuhlaa kohti

Olin aamuvarhain lenkillä. Aika aamuvarhain… Silloin räntäsade ei kyllä ollut noin sakeaa kuin kuvasta voisi luulla. Mutta päivällä oli. Sää ihan kuin yleensä pitkänäperjantaina pohjoisessa. Lämmintä (plusmiinusnolla), räntäsateista.

Kaupunkiin oli lähdettävä: ensi viikonloppuna on Paistinkääntäjien talvikapituli Kuusamossa, ja ulkonäköpaineita on. Tai siis paineita, mihin kamppeisiin itsensä pukisi (lue: mihin mahtuisi) ja miten muutenkin saisi habituksensa huolitelluksi. Siispä uusi huulipuna, hiuksille seerumi, perjantai-illan dinerille uusi musta poolo ja  jälleen kerran yksi huivi: ostin promootion mustan pitkän silkkipuvun ”asusteeksi” sähkönsinisen mohairhuivin, mutta onko se sittenkään soppeli…? Mutta toivottavasti sähkönsiniselle juhlakamppeelle on lähivuosina joka tapauksessa käyttöä. 🙂

Ja sitten löysin uuden työkamppeen: Masain valikoimiin (Vimassa) oli tullut uusia tunikoita. Minulla alkaa noita Masain vetimiä olla melkein yhtä paljon kuin Marco Poloa ja Tommy Hilfigeriä. Kertoo mistä? Ikääntymisestä? Siitä että pitkät, löysät tunikat ovat aina vaan mukavampia kuin tyköistuvat jumpperit tai paitapuserot?

Sitten Herkkuun. Onhan kuitenkin syötävä … 🙂 Olen sesonkien kannattaja ruokavaliossa, eikä siksi olisi kuulunut edes pysähtyä kuin näin hevi-hyllyssä perulaista parsaa. Parsahan kuuluu kevääseen, mutta otinpa nipun kuitenkin. Ja kalatiskistä kuhaa, virolaista, tuontikalakaan ei kuulu periaatteisiin, mutta hyvännäköistä oli ja vielä tarjouksessa, joten… Siispä: voin lämpimästi suositella sekä virolaista kuhaa että perulaista parsaa, niille hollandaise-soosi (hyvin vähällä voilla) ja olihan ihan gourmettia.

Nyt lauantai-ilta. Vapaapäivän ilta. Sehän tuntuu mukavalle.

3 kommenttia artikkeliin ”Ruokajuhlaa kohti”

 1. Hei meilläkin oli perulaista parsaa eilen! Perusta tulee nyt enemmän tuotteita free-trade sopimusten takia. Ostin joku aika sitten chargrilled parsaa isossa lasipurkissa ja se meni meillä nopeasti, vaikka minusta oli hieman liian etikkainen. Ja samanlaisessa purkissa artisokan sydämiä…

  Vastaa
 2. Kuten tiedät olen gourmet ihmisiä (hah hah), teen parsan päälle tälläistä: voi tai margariini ruskistetaan rautapannussa, sekaan heitetään korppujauhoja, italiaisilla mausteilla, annetaan ruskistua ja lusikoidaan parsanvarsien päälle.

  Vastaa
 3. Olethan sinä gourmet-ihmisiä, Irma. Ehdottomasti. Tuota sinun parsalisukettasihan pitää kokeilla: vaikuttaa vallan makoisalta.

  Tänään tosin supisuomalaista ruokaa tiedossa: uuniperunoita ja savukalamoussea.

  Mukavaa sunnuntaita sinnekin.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.