Minun pikkuruinen Muistikuvia-firmani täyttää tänä vuonna jo seitsemän vuotta. Vähän on ollut tarkoituksena ja aikeena lopetella valokuvaushommat, – jäämään eläkkeelle siitäkin. Y-tunnuksesta oli tarkoitus luopua tuossa vuoden vaihteessa, mutta vielähän se on käytössä.

Ja ainakin vielä tänään kuvauspäivä: minullahan on ollut ilo olla De Gamlas Hem hotellin ja ravintolan ”luottokuvaaja”. Ja tulinpa sitten luvanneeksi että tämän vuoden talvimenunkin kuvaan. Niissä hommissa tänään, ja riittääpä editointihommaa vielä huomiseksikin.

Pakkanen on ollut tänään(kin) niin kireä (-26 C näytti auton mittari kun Heinäpäästä kotiin ajelin), ettei väliä vaikka päivä on kulunut sisällä.

Kun parissa tunnissa kuvaa pitkästi toistakymmentä annosta eri kulmista, eri positiossa, eri valossa, suoraan keittiöstä, toinen toistaan paremman näköisiä ja herkullisen tuoksuisia ruokia, ei ehdi edes olla nälkäinen. Tosin olen oppinut tällaiseen hommaan mennessä syömään aika kylläiseksi jo kotona. 🙂 Voisi muuten vähän keskittyminen kuvaamiseen herpaantua.

 

 

 

4 Comments

 1. Toistan kaiketi itseäni, mutta kyllä nousi vesi kielelle, monesta syystä. Hienon uran olet itsellesi saanut leipätyön, mikä sekin on ollut vaikuttava, jälkeen.

  1. ”Silloin kun ruokakuva houkuttaa syömään, se on hyvä” – näin minulle valokuvausopintojen aikana opetettiin. Kiitos siis tästä kommentista. 🙂

   En näitä valokuvaushommia oikein uraksi nimittäisi. Mutta on se ollut ihan mielekästä tekemistä. Oppimista, kohtaamisia, liikkumista ja sen lisäksi matkarahoja tullut tienatuksikin. 🙂

 2. Tämä viimeinen kuva, arvaan että jälkiruokana tarjottiin viimeisenä, niin mitähän mahtaisi olla ? Millaiseen muottiin tehty ? mitä raaka-aineita ja onko vaatimustasoltaan vaikea valmistaa kotikeittiössä jossa ei ole ammattiravintolakokin työvälinevalikoimaa?

  1. Enpä paljon tuosta tiedä muuta kuin, että nimi on ”suklaavanukas” ja että tässä oli monenlaista pähkinää, myös kookospähkinämaitoa. Kaiken kaikkiaan vege-jälkkäri. Taisi olla agar-agarilla (merilevä, ei siis mitään eläinperäistä) hyytelöity. Näyttää siltä että silikonimuottiin on tehty. ..

   PIkkuisen arvelen, ettei ihan kotikokkien perussettiä ole tämä. 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.