Humputtelumahdollisuuksia

Taiteiden yö, Haipakka, Rotuvaarin nimitys, Teatterin puvuston kirppis, kansainväliset markkinat, (valokuvaus)työpajoja, pop-up samppanjabaari ja taidenäyttely Puistolassa. Kaupungissa, jossa ei edes sada, vaan on aika mukava elokuinen sää, on nyt kaikenlaista. Mielenkiintoista ja mukavaa.

Ja mitä me teemme? – Pehtoori katselee C-moresta ´jotain´ ja minä pakkailen (jo nyt), kuuntelen kirjaa, keräilen kiviä… 🙂

Tein hyvää ruokaa, etsin syyskamppeita, lasipurkkeja (kaarnikkahyytelö, suolasienet) , sukkalankoja, vaelluskenkiä. Päivitän läppäriä, pakkaan kameralaukun. Ja vasta lauantaina lähdetään. Kaupungilla Haipakka ja Taiteet eivät nyt kiinnostaneet – mökille lähtö innostaa paljon enemmän.

Ruoasta ja juomasta puheenollen

Kuivamuonat hain jo valmiiksi, nekin on siis jo pakattuna, pakkaseen olen tehnyt vähän (leipomuksia) valmiiksi ja kävin myös Alkossa. On pitänyt jo aiemmin mökki- tai kesäjuhliin valkoista hanaviiniä suositella: portugalilaisen Setencostas-viinitalon punaviini oli jokunen vuosi sitten meillä oikeinkin tykätty halpis punaviini, varmaan se on vieläkin hyvä, mutta nykyisin meillä punaviineistä nautitaan aika harvoin, ja silloin sitten kyllä jotain takuuvarmasti hyvää, erilaisia, jotain uutta.

Mutta siis se valkkari-tömppö, tästähän minun piti kirjoittaa. Setencostas Fresh & Fruity.

Todella hyvä hedelmä ja tarpeeksi happoa olematta kirpakka.

Ja ruoasta maininta. Vaikka viikonlopun ruokavinkiksi: tänään meillä oli aika paahdetulle kukkakaalikeitolle. Se on Sadulta saatu resepti Jokaviikkoinen soppamme -sarjaan. Joka elokuu tätä tulee tehtyä. Suosittelen. Ohje täällä.

Keiton kanssa oli tänään Brezeleitä. Niitä sentään kävin aamupäivän pyörälenkin lopulla kv-markkinoilta hakemassa. Samoin kuin kimpun kukkia, ja yhden viherkasvin. Tänä vuonna, ei ainakaan vielä tänään, ollut niitä kauniita Hebe-kukkia, joihin viime vuonna ihastuin. Ehkä huomenna on vielä pyörähdettävä siitä kautta.

Pohjoiseen ehtisi vielä mukaan yksi sellainen purkki.

4 Comments

  1. Taiteiden yö täälläkin, minä aloitan pohjoisen matkani vasta viikon kuluttua, eli ei vielä pakkailua. Ilta meni sitten kaiken tuon edellämainitsemasi merkeissä.

    1. Sinun mökkiviikkosi ovat sitten enemmän ruskan puolella kuin meidän. Ehkäpä muutama päivä jopa yhtäaikaa Hangasojan huomassa…

  2. Hyvänen aika – minä olen tyystin unohtanut tuon sopan! Kiitos muistutuksesta; täytyy lähiaikoina tehdä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: