Aamupäivällä satoi räntää. Kyllä, hyhmäistä märkää räntää. Annettiin sataa.

Lähdettiin käymään kylillä, Kuukkelissakin. Uusi, uljas Kuukkeli ei nousekaan tuhkasta vielä marraskuuksi, kuulemma ehkä vuodenvaihteeksi, –  ehkä. Tänään kylillä aamusella oli niin vähän väkeä, että pieni kioski riittäisi päivittäistavarakaupaksi. Autio oli Saariselän keskusta.

Kauppareissun jälkeen sain uuden islantilaislangoista neulomani ja sitten huovuttamani tyynynpäällisen ommeltua kiinni ja paikalleen.

Kokeeksi siirsin sen ”tohtorin tuolista” myös kamarin käsinojalliseen tuoliiin: ja sopii sinnekin. Siis syksyllä puikoille uusi, toinen tyyny. Samoilla väreillä ja kuviolla taidan tehdä.

Puolenpäivän aikaan taivas selkeni, joten pihahommiin. Monta tuntia meni siihen, että sain pihan siivotuksi mieleisekseni. Tänä vuonna tein sen mitä olen monta vuotta aikonut: harvensin kuntassa olevan suopursun määrää aika lailla. Ehkä se on jotenkin väärin, luonnonvaraiseksi tarkoitettua kunttaa ei saisi (kai?) harventaa, mutta mie tein mustikalle ja juolukalle tilaa. Suopursu sisäänkäynnin edessä on minusta ollut sellaista ”risukkoa”, josta olen halunnut eroon ja tänään sen tein. En kadu.

Pehtoori lähti jossain välissä korvasienten metsästykseen, palasi joskus kolmen jälkeen muutaman litran kanssa. Hyvä alku. 🙂 Käydään vielä joku päivä yrittämässä josko löytyisi lisää. …

Rantasaunan (ah, onnea!!) ja sapuskan jälkeen ripustin vanhaan mökkiin, Tuulentupaan, uudet verhot. Miehän jo viime kesänä niistä kirjoittelin. .. Vanhat olivat ruudulliset kapat, mutta nyt on kevyempää.

Tässä vielä pieni yksityiskohta (uudemman) mökin sisustuksesta, viime kesänä ostin Hailuodon retkellä tällaisen:

Se on Meri Tuuli Calamniuksen teos, jolla on kaksi nimeä: joko ”Perintö” tai ”Vetää kaikista nurkista”. Kuvasin sen ulkona jotta yksityiskohdat pääsevät oikeuksiin, mutta mökissä se on kirjahyvllyn päädyssä. Se ei ole iso, mutta minulle se on iso ilo siinä missä on. ArtKirjaMeren töistä ja työtavoista artikkeli täällä KLIKS

 

Josko sitä huomenna tarkenisi ja ehtisi tunturiin?

 

 

2 Comments

    1. Kiitos kommentista, ja kannustuksesta. 🙂 Ainakin tässä vaiheessa olen luopunut ikkunapienojen maalaamisesta, ja kattoa en edes pysty nykyisellä olkapäällä maalaamaan, joten sekin jää…

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.