Tässä kuvassa on norjalaisia (Rauma Gam Vams) -lankoja,
jollaisista en ollut ennen tätä päivää kuullut enkä lukenut, saatikka nähnyt.
Jos riddareihin käyttämissäni Lettlopissa on ihanat värit niin on näissäkin!
Riddareissa ja muissa islantilaisissa ulkovillapaidoissa norjalaisia ei luonnollisestikaan käytetä,
mutta näistähän voisi tehdä vaikka mitä muuta.
Pienillekin voisi neuloa jotain pehmeää, lämmintä.

Tänään olen löytänyt ja käynyt uudessa lankakaupassa. Ui-jui, nyt ei kyllä tämä pahaksi käynyt neulontariippuvuus mihinkään hellitä!

Sattuipa niin, että Miniälle tekeillä oleva riddari alkaa olla lähellä valmistumistaan, ja yksi kaarrokeväri uhkaa loppua ja ryhdyin eilen netistä etsimään lankakauppaa, jossa olisi juuri sitä ja sitten niitä värejä, joita Juniori omaan joululahja-riddariinsa on toivonut. Islantilaisten lankojen saatavuudessa tuntuu olevan jatkuvasti vähän epävakautta, joten on hyvissä ajoin varmistettava tilaus. Varsinkin kun nyt ei lähiaikoina olla menossa pohjoiseen mökille, en voi Sodankylän KeloKasissa käydä lankaostoksilla.

Ilahduinkin kovasti kun löysin (minulle uuden) nettikaupan: Lankapuutarha! Ja sillä on pieni liike Oulussa! Voisin siis hakea suoraan sieltä, – ei mitään postia hidastamassa hankintoja. Oivallinen pyörälenkin kohde Maikkulassa, sieltä vähän teollisen alueen keskeltä (Meriläisen leipomon takaa) pikkuruinen kauppa löytyi. Eikä siellä ollut vain lankoja, vaan myös kaikkea muuta, mitä neuloja tarvitsee. Paljon muitakin lankoja kuin islantilaisia: silkkilankoja, bambulankoja, mohair-silkkilankoja, käsinvärjättyjä .. Ja just se on hyvä, että voi katsella värit luonnossa, eikä vain nettikuvissa! Niin hyvä.

Ja siellä on myös neulemallikirjoja, – muutamat kirjat on putiikin pitäjän omista neulemalleista. Kunhan saan nämä luvatut joululahjariddarit valmiiksi, aion kokeilla ja opetella jo jotain muuta. Ostinpa muutaman kiekon Plötulopi-lankoja, josko niistä tekisin itselleni mökille lämpöisen neuleliivin, ehkä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

PS. Eilinen kysely on vielä avoinna.

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.