Lapintiainen aamupalalla yhtä aikaa meidän kanssa.

Jovain, met käväsimmä pikkupatikan Tolosjoellla tänään.  Pikku? – Noh, ei ihan pikku, eikä me niin vain piipahdettukaan.

Eilen tutkin tarkoin karttoja, lueskelin Saariselkä -FB-ryhmän retkikertomuksia, haeskelin meille uusia kohteita, ei kovin kauas, mutta joku uusi tunturi, laavu tai reitti… Siispä ilmoitin Pehtoorille, että olen löytänyt uuden laavun ”läheltä”, mennään sinne tepastelemaan ja paistamaan lounasmakkarat. Toki ensin oli ajeltava Magneettimäen juurelle ja sieltä vielä kohti länttä ja sitten jalkauduimme etsimään Tolosjokea, johon meidän Hangasojakin (ja myös viereinen Ahopäänoja) laskee.

Ja ymmärsinkö ladata Retkipaikan -kartan puhelimeen? Oliko mukana kartta ja kormpassi? – En ladannut, mutta kartta ja kompassi sentään olivat. Ei siinä mitään, kauniita metsätaipaleita, suolampia, nousuja ja laskuja, aurinkoa puiden lomasta, ja se Tolosjokikin. Mutta laavu? – Nope. Ja oliko kohde lähellä? – Ei varsinaisesti. Tai ei me ainakaan sitä löydetty.

Jäi lounas syömättä. Mutta maistuipa tattirisotto sitten sitäkin paremmin. 🙂

6 Comments

 1. Aittajärville vievä tie oli myös hyvässä kunnossa. Edelleen suosittelen retkeä sinne, löytyy laavua ja nuotiopaikkaa.

  1. Me on ihan unohdettu Aittajärvi-suosituksesi! Eiköhän tässä viikon kuluessa siellä nyt vihdoin käydä! Kiitos vinkistä.

   1. Tie ja reitit löytyvät parhaiten kansallispuiston kartasta, ainakin uudesta. Itse hankin nyt syksyllä sen, materiaali rypistymätöntä ja veden kestävää. Parissa risteyksessä pitää olla tarkkana, että valitsee oikein.

    1. Meillä on epälukuinen määrä karttoja täällä, ja Retkipaikka.fi -appi puhelimessa. Pitää tsekata etukäteen että ovat riittävät.

 2. Ollapa katsemassa tuota hehkua!
  Kiitos taas kerran kuvista ja ruskaretkikuulumisista.

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading