Sitruunapastasta omanlainen pastasalaatti on päivän paras anti. Lohimedaljongeilla aloitettiin tämän viikon menu ja niille piti saada hyvä ruokaisa lisuke. Pastasalaatin kehittelin saatavilla olevista aineksista. Tämä on sovellettavissa vaikka ja miten. Kehittelehän oma versiosi tai kokeile tätä. 🙂

Sitruunapasta, jota hankin Haukiputaan Keltainen kolibri-kaupasta (toki sitä on näkynyt myös Puistolan bakeryn hyllyillä ja jossain muuallakin (Sokos?), on tässä olennaista. Vaikka hyvää tulee varmasti tavallisesta spaghettistakin. Tein tarkoituksella tupla-annoksen, jotta voidaan huomennakin tätä syödä. Luulen, että vain paranee yön yli makuuntuessa. Tämä olis just sellainen hyvä eväsruoka jos vielä duuniin eväitä veisi.

Italiansalaatti – mukaeltuna reilusti

250 g pastaa (sitruunapasta)
3 porkkanaa
1 tl suolaa

1 (hapahko) omena (honey crunch oli oikein hyvä tähänkin)

1 prk kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 – 2 tl wasabia
2 tl sokeria
mustapippuria

rucolaa tai rucolanversoja 

Leikkaa porkkana suikaleiksi:
Keitä pasta, lisää puolivälissä keittämistä mukaan porkkanasuikaleet,
valuta ja anna jäähtyä.

Sekoita kastikkeen ainekset.
Kuori ja pilko omena aika pieniksi paloiksi. 

Yhdistä kaikki aineet ja anna tekeentyä jääkaapissa tunteroinen.
Lisää mukaan rucolaa… 

Yksi gastromian historian suurimpia herkkusuita, Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), on todennut, että uuden ruokalajin keksiminen tuottaa ihmiskunnalle suuremman onnen kuin uuden tähden löytäminen. No ainakin tänään tämä on tuottanut juuri minulle suurimman ilon. Tiedä häntä ihmiskunnasta.

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading