Etelässä ostoksilla

Kävin iltakävelyllä Toppilansalmen rannalla. Sillan kupeeseen tehdyt rautaiset, ruosteiset puut olivat kauniit pimeässä illassa, katuvalojen paistaessa ”läpi”. Nyt kun lumikin on taas sulanut pois, nurmi viheriöi, näyttää lämpimämmältä kuin onkaan.

Sillan valaistus on hieno, mutta muutoin jalkakäytävät ja kadut pimeitä, ja kuinka paljon olikaan liikkujia ilman heijastimia!! Pikkuista vaille, että huomautin asiasta. Mutta oli siellä kyllä sellaisiakin (varsinkin koiran ulkoiluttajia), joilla oli heijastavat ”henkselit”. Aika hyvä henkivakuutus ovat ne.

Muutakin valoasiaa ollut tänään: kävimme Pehtoorin kanssa Zeppelinissä asti (Kempeleessä) shoppailemassa ja ostettiin pihalle valonauha omenapuuhun, kun viime talvinen sammui totaalisesti. Kujamme isäntien kilpavarustelu kausi/jouluvalojen sytyttelyssä on jo alkanut. 🙂 Minua ei haittaa, on mukavan näköistä kun pihoilla on valoja.

Shoppailureissulle lähdettiin kun olin kuskina Pehtoorille, joka kävi glaukoomakontrollissa aamupäivällä. Sieltä päästyään lähdettiin täydentämään mun aloittamia lastenvaateostoksia. Ihan vähän vaan lähti mummilla lapasesta hankkiessa Eevikselle uusia vaatteita. Minähän en pienillekään tykkää ostaa halpiskaupoista ”kiinatuonti” vaatteita. PolarnOPyret, Reima, Yozen, Gugguu, Metsola, mitä näitä nyt on, ovat suomalaisia (ja ruotsalaisia = POP) ja ekologisia, kestäviä, kauniin värisiä, hyviä vaatteita. Tänään kyllä hankin myös ranskalaisen espanjalaisen neuleen (Mayoral), vähän niin kuin paremmaksi vaatteeksi, ehkä jouluksikin.

Menimmepä vielä EspressoHouseen lounaskahville – jääteelle ja croissanteille – näin yleisen syyslomaviikon merkeissä mekin ”etelässä” ja ”katukahvilassa”. 😀

 

2 kommenttia artikkeliin ”Etelässä ostoksilla”

    • Lippe, oikeassahan olet, ei mitään saivartelua, vaan kiitos kun korjasit. Laitan tekstiinkin espanjalainen ranskalaisen tilalle.

      Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.