Erilainen ”kesäkeitto” ja hellehommia

Soosin Ramenliemi purkki on ollut jääkaapissa koko kesän. Nyt oli just sopiva päivä eka kertaa ikinä tehdä ”aito” japanilainen nuudelikeitto, ramen-keitto. Soosin nettisivuilla on parikin ramen-keitto-reseptiä, joita soveltelin. Tein niistä raaka-aineista, mitä olin muistanut/sattunut kaupasta hankkimaan.

Ramen-keittoa kesällä

250 g broilersuikaleita
1 pkt ruskeita herkkusieniä
1 purjo
2 kananmunaa
1 punainen chili
korianteria
soijaa
umamia

ramennuudeleita

1 l:n prk Soosin Ramenlientä (käytin vain puolet ja pakastin loput)

Paista broilersuikaleet rypsiöljyssä, mausta soijalla ja umamilla.
Keitä kananmunat, kuori ja puolita.
Viipaloi ja paista rypsiöljyssä ruskeat herkkusienet,
suikaloitu purjo ja puolet chilistä. Mausta suolalla ja soijalla.
Keitä nuudelit. Lisää ripaus suolaa.
Kuumenna liemi.

Lisää liemeen broiler, purjo, herkkusienet.
Asettele kulhon pohjalle ramen-nuudelit, päälle liemi tykötarpeineen,
ja lopuksi kananmuna, chiliviipaleet ja korianteri.

Ymmärtääkseni tämä oikeaoppisesti syödään käyttäen puikkoja, ja liemi ryystetään – kuuluvasti kuten japanilaisiin hyviin pöytätapoihin kuuluu – kulhosta. Me nautimme ihan lusikoiden. 🙂 Varmasti teen toistekin.

Kotipihalla muutenkin kuin syöden. Aamupäivällä siivoilin vähän pihanurkkia, kukkapurkkeja, yrttipenkkejä, Huvilaa.

Ei ollut ollenkaan hyvä idea jättää lenkki iltapäiväksi: varsinkaan kun sillä reissulla oli ajeltava myös keskustan läpi. Olipa kanssakulkijoilla vauhtia ja siten kaikille vaarallisia tilanteita. Viikonlopun Qstockin takia pyöräteitä on suljettu, patosilta on muuten remontissa, joten kevytliikenne pakkaantuu Pikisaaren ja Hietasaaren reitille ja päivän helteessä kulkijoita oli ihan mahdottomasti. Ja viikon Oulunkin katukuvassa ovat olleet vuokrattavat Lime-sähköpotkulaudat. Melekosta on meno!

Ilta onkin sitten mennyt turvallisesti koneella kuvia editoidessa. Dead-line ensimmäiselle isolle kuvapaketille on ylihuomenna. …

6 kommenttia artikkeliin ”Erilainen ”kesäkeitto” ja hellehommia”

 1. Kun oltiin tyttöjen kanssa kesäreissulla Oulussa, muistin taas, kuinka hulluja pyöräilijöitä oululaiset ovat. Missään muussa kaupungissa ei tuollaista kaahailua keskellä kaupunkia. Vaikka paimensin ahkerasti lapsia tien laitaan, meinasivat useamman kerran jäädä alle…kuka oikeasti kuvittelee, että pitää saada ajaa täysiä pyörällä siinä torinrannan aittojen edessä olevalla kevyenliikenteen väylällä?! Paheksuvia katseita tuli, kun joutuivat taluttamaan…täällä myös sähköpotkulautoja, aikamoista menoa tosiaan.

  Vastaa
  • Pyöräilykaupunki Oulussa on kyllä monta vaaran paikkaa ilman poikkeusjärjestelyjäkin: juuri tuo aittarivistön edusta, Tervaporvarin ranta ja Nallikarin ”promenadi”. Jollen ole tosi aikaisin liikkeellä, niin kyllä ne kierränkin.

   Minulla on mielessä ollut jo pitkään valmiina postaus ”kevyenliikenteen uhat ja mahdollisuudet”. Ehkä sen tässä syksyn tullen tänne joku turhautumiskerta rustaankin. 😀

   Vastaa
  • Kyllä meillä piha ja puutarha ovat kauniita ja siistejä. Onhan puutarhurointi nimenomaan Pehtoorin (= pehtori, valttari, tilanhoitaja) huolenpidon ja ilon aihe. Minä kyllä mukana ideoin, ”kalustan” ja hankin ja hoidan kesäkukat, mutta muutoin kaikki on ihan Pehtoorin ahkeroinnin tulosta. En ole millään muotoa puuttunut häiritsevästi hänen tekemisiinsä. 🙂

   Vastaa
 2. Kaunista on kaikki pihallanne. Värit ovat niin lämpimän sävyisiä, kaikki sopii kaikkeen. Ihana ☀️.

  Vastaa
  • Kiitos, Tuula. Kyllä täällä kelpaa. Värejä on aika vähän (kaiken vihreän lisäksi oikeastaan vain punaista ja valkoista) sekä rakenteissa että kasveissa, mutta sepä tekeekin rauhallisen tunnun.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.