Paljon sälää

Myrskyisän yön jälkeen herääminen koleaan aamuun. Puoli Oulua tuntuu heränneen ja kuunnelleen ukkosta, katselleen aamuyön myrskyä, mutta eipä meidän lintukodossa mitään tietoa moisesta. Kuitenkin vähän tavallista aikaisemmin olimme ylhäällä. Minulla kuljetushuki tänään, eikä tällä kertaa ollutkaan kyse lapsenlapsista vaan Pehtoorin yksityisautonkuljettajana toimin.

Pieni leikkausoperaatio terveystalossa aamulla: peukalonhangassa pitkään vaivannut ganglio poistettiin, ja hyvinkin tuttu, kalaasigruppoomme kuuluva, lääkäri oli määrännyt ”kahdeksan viikon sairausloman”. Ilmoitin, että ei kyllä tulla hyväksymään. Semminkin kun sama lääkäri leikkasi myös minulta joskus 20 vuotta sitten samanmoisen hyytelörakkulan sekä pienen luupiikin vasemmasta kämmenselästä, ja minä sain silloin kolmen päivän sairausloman duunista. 🙂

Toisaalta Pehtoori on huhkinut pihahommien kanssa pari edellistä viikkoa siihen malliin, etteipä näillä tiluksilla isompia hommia ole tehtävänäkään. Pesi mm. meidän punaiset pihatiilet Kärcherin painepesurin erikoissuuttimella: kaikki sammalet ja muut pinttyneet möhkät on nyt pois. Ihan kuin olisi uusi kiveys pihapiirissä. Joten huilikoon nyt edes muutaman päivän 🙂 . Epäilen, ettei enempää jaksaisikaan. Siis huilia.

Minä olen leiponut paritkin kakkupohjat pakkaseen, inventoinut korttivaraston, chattaillyt vilkkaasti perheen kanssa – paljon muutakin kuin leikkauspotilaan asioita, aikonut ja aloittanut kaikenmoista. Ja valmistellut viikonlopun postausta, jossa on arvonta!

BTW: eiliseen postaukseen liittyen: eilen illalla linkit Alkon verkkosivuille eivät toimineet, mutta nyt näyttäisi pelittävän. Ja jos jotakuta pätkääkään kiinnostaa aiemmin mainitsemani MTV:n haastattelu, niin se on nyt julkaistu. Turhan ison kuvan sinne laittoivat. Miksi piti ylipäätään laittaa? Ja tekstissä on muutama virhe, ei isoja, mutta kuitenkin. Ehdinköhän koskaan oppia, että pitäisi itse muistaa pyytää saada lukea juttu etukäteen. Yleensä saakin, mutta ei aina.

Niin ja se artikkeli on täällä.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Paljon sälää”

 1. Harmi ettei minusta ole kummoiseksikaan kuvaajaksi, eikä kännykkäni kamera edes kovin hyvä. Hangasoja on muuttunut joeksi, jossa on hienoja koskipaikkoja ja teidän kohdallanne järveksi ( ei huolta, sauna näkyi olevan paikallaan). Minä korkkasin uuden saunani tänään ja sen kunniaksi kuoharin. Elämässä on hetkiä… ja hetkiä.

  Vastaa
  • Jukra, olisipa mukava olla siellä joenrannalla nyt. Vain kerran on nähty Hangasojan tulvan nousevan, pienen lammen muodostuvan meidän rantaan. Kiitos meidän rantasaunan tilanteen helpottavasta raportoinnista. Ja paljon onnea oman saunan valmistumisesta. Mökkikin alkanee olla asuttava piakkoin…

   Lumenjättöpäivä Hangasojalla toukokuussa 2010
   http://www.satokangas.fi/blogi/2010/05/lumen-jatto-paiva/

   Vastaa
 2. Artikkeli on luettu, kyllä historia on mielenkiintoista, ja kuten toteat samat asiat toistuvat eri aikakausina vähän eri muodoissa. Kuva oli nätti !!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.