Tukka hyvin, kaikki hyvin?

Aamusella kun lähdin säälliseen aikaan kahdeksaksi kampaajalle, tunsin kyllä mielipahaa siitä, että eilinen vesisade jatkui ja että on jo se aika vuodesta, että Helkama on vaihtunut Beetleksi. Enää lähdöissä ei ole sellaista ”maantie vaatii kulkemaan” -fiilistä, ei pienintäkään seikkailun tuntua ilmassa. Enemmänkin päämäärähakuista, tarkoituksellista, jopa suorittavaa. Koetin olla tupisematta, mutisematta ja kuunnella miltä lokakuu kuulostaa. Vedeltä, sateelta. Voiko kuulostaa harmaalta? – Eikö vain voikin. Minä ainakin kuulin harmaan tänään.

Hiusten lyhennys ”talviaikaan” = vähän pidemmäksi jätettiin kuin kesä-look, ja tuntui että ryhtinikin parani kun hiuspehko on taas järjestyksessä ja huoliteltu.

”Tukka hyvin, kaikki hyvin”? – No ei ihan sentään noinkaan. Koetan edelleen elämässäni keskittyä ja suunnata ajatukset ja ajattelun hyviin asioihin, tuntoihin, hetkiin, mutta eihän se aina vaan onnistu. Olenhan tästä jo vuosia kirjoittanut, että minua aika lailla riepoo sanonta ”asioilla on tapana järjestyä”.

Kuuntelussa olevien kirjojeni joukossa tällä hetkellä on mm. Saku Tuomisen ”Kaikki on hyvin. Riippumatta siitä miten kaikki on.” Tuotakin hokemaa vierastan, – Tuominen kyllä pohtii asiaa ansiokkaasti, – joskaan en (sivulla 68) ole vielä ollenkaan vakuuttunut, että ottaisin noita sloganeita omaan repertuaariini.

Asioita ON järjestettävä, ja asiat eivät todellakaan aina ole hyvin, mutta olen myös sitä mieltä, että ”ei niiden kuulukaan” olla. Sellaista elämä nyt vaan on, – aina kaikki ei ole hyvin. MUTTA ei silti pidä heittäytyä flegmaattiseksi ja ottaa kaikkea vastaan koettamattakaan tehdä jotain. Kyllä se taas paremmaksi muuttuu, on muutettava jotain, yritettävä löytää uusi tulokulma, ratkaistava, surtava, kestettävä epämukavuutta, mutta kyllä se taas tästä.

Ja sitten voisi tietysti kaiken edeltävän latistaa ja nonsaleerata toteamalla, että kaikki on suhteellista. Mutta minä  päädyn toteamaan hammasta purren ja samalla pieniä kyyneleitä vuodattaen, että tilanne on nyt näin, mutta kyllä tästäkin selvitään. Päivä kerrallaan mennään.

Kuukauden kuvaushaasteessa väri on musta. Toteutin sen tänään näin! 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.