Ruokaperjantai auringossa

Kesän viimeinen hellepäivä? – Ehkä.

Osasin jopa pysähtyä, olla, melkein levollinen mieli, kunnes taas jotain mielenrauhaa rikkovaa. …

Tänään ruoka”vieraita”,  joten ilo kokkailla… Alkuun hallista hakemaani Puistola Bakeryn saaristolaisleipää – melkein yhtä hyvää kuin minun leipomani. Noin vaatimattomasti. Totta puhuen, se on pehmeämpää, vähemmän siirappista kuin minun, joten fifty sixty. Molemmat hyviä. Ja sen kanssa tietysti graavilohta. Ja Juniorilla syy (kun isänsä oli ilmoittanut, että voisi) tarjoilla meille samppanjaa. 10-vuotinen chardonnay – oli hyvää, vaikka ei makeaa. Mistä lie moisen tilannut…

Pääruokana oli modifioitua tsatsikia (tarkoittaa isohkoja kurkkupalasia jukurtissa asianomaisine mausteineen ja valkosipuleineen) sekä sitruunarisottoa ja lohta prosciutton kera. Molemmat olivat hyviä, ja sopivat samppanjan kanssa erinomaisesti. Pikkuisen vielä kehittelen lohireseptiä ja sitten julkaisen. Kerrassaan kelpo uusi kalaruoka oli se. Ja jälkkäriksi suklaaruutuja, mustikkapiirakkaa ja vähän karkkiakin. Ainakin yhdelle maistui erinomaisesti!

Illan päälle lähdimme Pehtoorin kanssa vielä ”patiokierrokselle”. Ajatuksena oli käydä Nallikarissa auringonlaskun aikaan ”yhillä”, mutta sielläpä olikin sellainen hulabaloo, että tuntui tarpeelliselta siirtyä toisaalle. Poljimme kaupunkiin, Torinranta ihan yhtä hulppeaa kesäillan viettoa, joten jatkoimme kierrosta – ja lopulta vetäydyimme Kuluman patiolle. Kyllä siinä Jumprua vastapäätä muisteltiin nuoruusvuosia, ja ihan vaan vähän, ihan hiljaa tupisten paheksuttiin naapuripöytien elämänmenoa ja asioiden julkituomista. Huh huh! No eipä tarvinnut jäädä sinne lorvimaan. Palailimme kotiin. Kotona on hyvä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.