Lappi hellii ja huolehtii

Kuten täällä tapana on, tänäänkin verraten myöhäinen, runsas aamupala. Jokaisella mieluista syömistä ja juomista. Aamiaispöydässä aikaa viettäen . . . Melkein brunssiksi voisi sanoa. Mökkielämä on lepoa myös aamulla.

Yhteistuumin kohti Saariselkää ja patikointia. Sopiva reitti oli Eeviksen ”nimikkoreitti” –  toisen nimensä mukaan. Aurorapolku oli just sopiva lämpimssä elokuun aamupäivässä, pieni lisämutka oli tehtävä, jotta Apsu pääsi näkemään Kummituskämpän. Muisti sen viime vuodelta, ja nyt jännitti, mutta toisaalta pettymys suuri kun kämpä ovi oli ruuvattu kiinni.

Mutta Kuukkeli-kauppa! Eihän se ihan Tivolia tai Tuuria vastaa, mutta onhan se viisivuotiaalle Lapin kävijälle elämys. Lupa ostaa jätskiä, lehti ja karkkipäivän herkut sekä valita välipalaherkut tuleville päiville.

Purolla. Ohdake, ja bokeh-pallerot! Ja kuvan ulkopuolella Apsu, joka on tänään sanonut noin 150 kertaa  ”mummi”. Hyvällehän se tuntuu, vaikka välillä sanomisen nuotti on imperatiivissa. 😉

Ja sauna. Sitä lämmitettiin isolla porukalla. Pientä saunaa, monta lämmittäjää.

Samoin ruokaa: poron fileetä ja Barbera d’ Albaa, jälkkäriksi hilloja ja Fazerin maitosuklaajätskiä… Ei aihetta valituksiin.

Iso toive olisi, että tämä tyven, sääsketön, helteinen (+26 C) keli jatkuisi…

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.