Kesälomalta tuntuu

 • Mummi, mennäänkö kattomaan sun tomaatteja?

Hienosti valittu tekeminen, jotta heti seuraavaksi voi kysyä pikkusisareltaan, että ”mennäänkö Eevis välillä kattomaan vähän telkkaria…” ja sitten ilmoittaa: ”Mummi, Eevis haluaa kattomaan Pipsa Possua.”  (Ihanko vain Eevis haluaa? 😀 ) Viisivuotiaalla oli selkeästi suunnitelma, miten pääsee välillä viettämään ruutuaikaa… 😉

Pipsaakin katseltiin, mutta sentään enimmäkseen oltiin pihalla. Meillä oli kyllä ensin tapaaminen Toppilan K-Marketin pihalle avatussa Pop-up Vohvelibaarissa. Sinne me kokoonnuimme alkuiltapäivästä pyörinemme eri suunnilta. Vohvelit nautittuamme poljettiin porukalla meidän piazzalle: ”Mummmmiiiii,  kato osaan ajaa yhdellä kädellä!” (ja siinä vaiheessa mummilla pari sydämenlyöntiä jää väliin, ja näkee jo jonotuksen päivystyksen tikkauspisteessä, mutta taas mummi vain turhaan huolehtii…)  Ja ah, edelleen on kesä. Kesään kuuluu – tietysti – vesileikit, saippuakuplat, hippa nurmikolla, pillimehut, mansikat, … ja tomaattien katselu. Totta kai. 😉

Illansuussa sitten jäimme Pehtoorin kanssa kaksistaan. Aika aterialle: salaattia, ja uutuus puolivalmiste grilliruoka ”karamellipossuribsit”. Kaikki Tomi Björckin ravintoloissa (erityisesti Farang) käyneet tietävät tämän ”genren”. Karamellipossu taisi olla juuri ”se juttu”, jolla esim. Farang loi maineensa. Any way, tänään meillä noita. Ja nehän sulivat suussa. Hyvin maustettuja, umpikypsiä, helppoja, – eivät salaatin ja pehmeän maalaisleivän lisäksi kaivanneet mitään muuta. Ei ollut raskas liharuoka, mutta jo grillistä tullut tuoksu … Makunystyröitä hyväiltiin uudella maulla. Hankimme toistekin.

Ja jälkkäriksi, kirjan oheen, pihan lämpöön makumuisto monilta reissuilta: Aperol Spritz, – helteinen Rooma ja Toscana, Kitzbuhelin ja Ligurian patikoiden afterhiket, Faliraki kuuskymppisillä perheen kans … Mitä muistoja! Ja todellakin, juuri nyt kotipihallakin maistuu ihan kaksistaan. Loman tuntu, muistoja… Ja mietinpä jo tämän kesän mahdollista lomamatkaakin. Ehkä sellainen saadaan aikaiseksi. Onko ehdotuksia? Mihin kotimaan kohteeseen kannattaisi suunnata?

8 kommenttia artikkeliin ”Kesälomalta tuntuu”

 1. Pienet ja suloiset! Tosi hieno tuo auringon heijastus juoman läpi. Vankka tieto ehdotukseni pohjalla: Tampere.

  Vastaa
  • Aperolista RIedel-lasissa kävi Instagramin puolella jopa itse herra Riedel tykkäämässä. 🙂

   Tampere on ollut pitkään matkanteon aikeena. Ja ne Serlachiuksen museot. Ehkäpä kun tytärtä matkataan katsomaan…

   Vastaa
   • Ehdottomasti kannattaa yöpyä Saltvikissa Kvarnbo Gästhemissä. Yksi parhaita syömiäni aamupaloja. Historian havinaa lähistöllä, Kastelholma, Jan Karlsgården. Bomarsund, missä historioitsija kuulee vielä tykkien jylinän korvissaan.

    Vastaa
 2. Kiitos paljon, Taimi, linkistä ja vinkistä. Jo nimen vuoksi Tuulesta temmatussa -kahvilassa on tänä kesänä käytävä. Sainkin jo vinkin tästä yhdeltä ystävältä aiemmin, mutta artikkeli oli minulle uusi. Kerron täällä kunhan saadaan taas Haiuodossa käydyksi.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.